"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ο αλβανικός ανθελληνισμός είμαι εδώ - Οι Αλβανοί ΔΕΝ αλλάζουν

Ακόμα ένας χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Σε αυτόν τον χάρτη, που απεικονίζει τους μύχιους πόθους των Αλβανών, η Κέρκυρα αποτελεί τμήμα της «Μεγάλης Αλβανίας»! Η σχετική αποκάλυψη στο ελληνικό κοινό έγινε από το ειδησεογραφικό portal newsbreak.gr, το οποίο αναδημοσίευσε τον χάρτη και το ρεπορτάζ που έφερε στο φως η σερβική ιστοσελίδα espreso.rs.

Οι Αλβανοί δεν αλλάζουν. Ούτε το κράτος το οποίο έχουν φτιάξει δείχνει σημάδια αλλαγής ή... εξευρωπαϊσμού. Το μόνο που έχει προσφέρει αυτή η αμφιλεγόμενη κρατική οντότητα στην περιοχή είναι αστάθεια, διασπορά εγκληματικότητας, υποκίνηση αποσχιστικών κινημάτων και πρωτογενές πλεόνασμα βίας.

Δεν είναι τυχαίο που η αλβανική αστυνομία δολοφόνησε τον Ελληνα ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα. Ούτε αποτελεί σύμπτωση ότι ο Ελληνας ομογενής Αριστοτέλης Γκούμας δολοφονήθηκε από Αλβανούς στη Χειμάρρα επειδή έκανε το «έγκλημα» να μιλάει ελληνικά.

Το αλβανικό κράτος καταπιέζει τους Βορειοηπειρώτες Ελληνες, κλέβει τις περιουσίες τους, γκρεμίζει τα σπίτια τους και επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Για την αντιμετώπιση του κινδύνου απαιτούνται θάρρος, εθνική ομοψυχία, καλή προετοιμασία διά παν ενδεχόμενο και αδιάκοπη επαγρύπνηση.
Είναι ολέθριο στρατηγικό λάθος αλλά και τακτική επιλογή η Ελλάδα να συμβάλλει καθ' οιονδήποτε τρόπο στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή έστω να γίνονται θετικές αναφορές από αξιωματούχους της χώρας μας. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, αν η Αλβανία συνδεθεί -ακόμα και με μια μορφή «ειδικής» σχέσης- με την Ε.Ε., τότε είναι βέβαιο ότι θα λειτουργεί σαν εκπρόσωπος ή ενεργούμενο της Τουρκίας.
Η Αλβανία είναι χώρα όπου το κυρίαρχο θρήσκευμα είναι ο ισλαμισμός και υπάρχει μια παραδοσιακή τουρκοφιλία και ταυτόχρονα ένας βαθύς, πηγαίος και διαρκώς υποδαυλιζόμενος ανθελληνισμός. 

Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να προσφέρει οτιδήποτε άλλο στη γειτονική χώρα παρά...


 συστάσεις και οδηγίες που μπορούν να τη βοηθήσουν να γίνει κανονικό κράτος δικαίου, με σεβασμό στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου αλλά και γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: