"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΤΟΡΙΚΑ - ΕΜΦΥΛΙΟΣ: Τότε που ο εθνικός στρατός μας απάλλαξε από τον εφιάλτη του κομμουνισμού και του παραπετάσματος



Την 29η Αυγούστου του 1949, ο Ελληνικός Στρατός ολοκλήρωσε την κατάληψη του Γράμμου. Και εξώθησε τα υπολείμματα του Δ.Σ.Ε. πέραν των συνόρων

Η τελική επίθεση είχε αρχίσει την 05:30 της 25ης Αυγούστου. Κατέληξε με την πλήρη ήττα των κομμουνιστών και την απαλλαγή μας από τον εφιάλτη του παραπετάσματος!

Ο οδυνηρός εμφύλιος, που ξεκίνησε εν μέσω της Κατοχής, κράτησε έξι χρόνια (1943-1949). Κατέστρεψε ότι δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν οι κατακτητές. 

Δυστυχώς, πλέον του φόρου αίματος στρατιωτών και αμάχων, πλέον του ανήθικου παιδομαζώματος, ο εμφύλιος άφηνε πίσω του μια διχασμένη χώρα. Ακόμη σήμερα ζούμε τις απώτερες επιπτώσεις αυτού του διχασμού.
Όμως, το χειρότερο που πέτυχε η παρανοϊκή ηγεσία του Κ.Κ.Ε. ήταν να αναστείλει τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Και την πλήρη επικράτηση του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Αντί η χώρα να αποκτήσει, επί τέλους!- ένα σύγχρονο Σύνταγμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών ο υπερφίαλος μαξιμαλισμός της Αριστεράς επανέφερε το Παλάτι μετά βαΐων και κλάδων.

Αντί να κατοχυρωθούν πλήρως οι πολιτικές και ατομικές ελευθερίες και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η ανταρσία του Κ.Κ.Ε. έδωσε το άλλοθι για την επαναφορά του αστυνομικού κράτους του Μανιαδάκη.

Ακόμη χειρότερα, τα αμέτρητα εγκλήματα (δολοφονία Ψαρρού, συνεργασία με Βουλγάρους, συνεργασία με σλαβομακεδόνες, απαγωγές ομήρων στα Δεκεμβριανά, δολοφονίες της Ο.Π.Λ.Α., παιδομάζωμα κλπ.) έδωσαν άλλοθι και άφεση αμαρτιών σε προδότες και δωσιλόγους. Ενώ έδωσαν παράταση ζωής στον πολιτικό κοτσαμπασιδισμό. Στην Ελλάδα το δοβλέτι θα αργούσε πολύ να γίνει κράτος…

Όπως αποδεικνύει η ιστορία της, η ελληνική Αριστερά (Κ.Κ.Ε. ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει σημασία) ήταν και παραμένει...


 το πλέον φοβικό, αντιδραστικό και οπισθοδρομικό μέρος της κοινωνίας και του πολιτικού μας συστήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: