"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔοΡΑΓΙΑΔΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: «Ιδού το κράτος σας» (Ούτε ο Τσίπρας δεν ήταν τόσο υποτελής απέναντι στις ΗΠΑ όσο τα γαλάζια σούργελα του Κυριάκου!)

Γράφει το ANTINEWS

Οι δηλώσεις υποταγής της κυβέρνησης στην Αμερική μετά από το τελεσίγραφο όσον αφορά το ιρανικό τάνκερ, εξευτελίζουν πλήρως την Ελλάδα.

Χωρίς καν να γνωρίζει η κυβέρνηση αν τελικά το τάνκερ θα επιδιώξει να ελλιμενιστεί στην Καλαμάτα, σπεύδει δια του υφυπουργού Εξωτερικών να εκτελέσει τις διαταγές των Αμερικανών.

Ως άλλος Κανελλόπουλος, ο Βαρβιτσιώτης επί της ουσίας λέει στους Αμερικανούς «ιδού το κράτος σας».

Πλέον αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που γράφαμε σε άλλο κομμάτι. Ότι η κυβέρνηση έχει προσκυνήσει εντελώς τις ΗΠΑ, λόγω του φόβου που απορρέει από τις κινήσεις της γείτονος.

Η αρχή έγινε με την αναγνώριση του Γκουαϊδό και συνεχίστηκε με το μπλόκο στο ιρανικό τάνκερ.

Και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να κάνει ό, τι την προστάξει ο μπαρμπα - Σαμ ευελπιστώντας στην στήριξή του σε ενδεχόμενη θερμή εμπλοκή με τον Ερντογάν.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι κυβερνώντες εκτιμούν ότι με το να κάνουν όλα τα χατίρια στους Αμερικανούς, η πολυαναμενόμενη ανανέωση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών θα είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένη με πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα.
Κούνια που τους κούναγε λέμε εμείς.  

Διότι όταν οι Αμερικανοί σε θεωρούν δεδομένο είναι προφανές ότι στο τέλος θα χάσεις.
Αντίθετα αν η Ελλάδα κινιόταν όπως η Τουρκία, την οποία μόνο υποταγμένη δεν τη λες, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να βγει κερδισμένη.

Έστω και στο παρά πέντε η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τακτική και να υψώσει το ανάστημά της στις αμερικανικές απαιτήσεις προτού να είναι αργά.

Διαφορετικά πολύ φοβούμαστε ότι...


 όχι μόνο δεν θα πάρουμε αυτά που θέλουμε από την Ουάσιγκτον, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση με τους Τούρκους.

Ακόμη και πρωτοετής φοιτητής Διεθνών Σχέσεων γνωρίζει, ότι συνήθως κερδισμένος είναι αυτός που απαιτεί κι όχι αυτός που υπηρετεί.

Ωστόσο το τραγικότερο όλων είναι ότι ούτε ο Τσίπρας δεν ήταν τόσο υποτελής απέναντι στις ΗΠΑ.

Μπορεί ο Πάγιατ να αλώνιζε και επί κυβερνήσεώς του, αλλά τουλάχιστον του έδειχνε να φανεί ότι η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη.
Συνεπώς, οι νέοι κυβερνώντες, για να μην καταντήσουν χειρότεροι από τους... μπολσεβίκους που υποτίθεται ότι είχαν μετατρέψει την Ελλάδα σε μπανανία, καλό είναι να σηκώσουν και λίγο μπαϊράκι στον Τραμπ.
Έλεος!!!

Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: