"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Πρωταγωνιστής είναι το... πιστόλι!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


“Ε βέβαια, όταν έχεις όλα αυτά τα όπλα στην Αμερική ελεύθερα, κάθε τόσο θα συμβαίνει και ένα τέτοιο περιστατικό…”
Ετσι αισθάνθηκαν την ανάγκη να κλείσουν την παρουσίαση του θέματος του νέου mass shooting οι δυο τιτάνες του ελληνικού infotainment. Υποθέτω ότι και άλλοι συνάδελφοί τους δεν παρέλειψαν το ίδιο σχόλιο.  


Το άξιο απορίας είναι: πόσοι θεατές αντιλαμβάνονται ότι οι εν λόγω λειτουργούν με οδηγίες, ίδιες παντού όπου υπάχουν media, και οι οποίες περιλαμβάνουν, εκτός άλλων, την υποχρέωση επανάληψης συγκεκριμένων mantras; της κλιματικής αλλαγής, πχ., του πόσο ρατσιστής είναι ο Τραμπ [οσονούπω και ο Μπόρις Τζονσον, ο οποίος προς το παρόν είναι απλώς …αμφιλεγόμενος], του πόσο ανάλγητοι είναι οι Όρμπαν,  Σαλβίνι, και βέβαια, όποτε η περίσταση επιτρέπει, πόσο επιβλαβής είναι η ελεύθερη οπλοχρησία στην Αμερική…


Η ρητορική των Democrats επιχειρεί να παρουσιάσει ως γραφικούς τουλάχιστον, όσους υποστηρίζουν την προστασία του κατοχυρωμένου από το σύνταγμα [2nd Amendment] δικαιώματος οπλοχρησίας για τους Αμερικανούς πολίτες. 


Πέραν αυτού, όσοι δεν μένουν σε παράλληλο σύμπαν, γνωρίζουν ότι, οπουδήποτε [όχι μόνο στην Αμερική] μπορείς να προμηθευτείς ό,τι όπλο θέλεις…σε φιλική τιμή. Που σημαίνει ότι, όποιος χρειάζεται ένα όπλο “για κακό σκοπό” θα το βρει ό,τι κι αν λέει ο νόμος. Και ότι, ως εκ τούτου, εκείνοι που αφήνονται εκτεθειμένοι στον κάθε ψυχανώμαλο, ή “απλό” κακοποιό, από μια απαγόρευση των όπλων για αυτοάμυνα, είναι οι νομοταγείς πολίτες που θα συμμορφωθούν μ΄αυτήν.


Το πιο εδιαφέρον βέβαια είναι να βλέπεις το Χόλιγουντ να διαδηλώνει ενάντια στο 2nd Amendment, με επικεφαλής ένα άνθρωπο όπως ο …Quentin Tarantino. Ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις ταινίες του, μονίμως βρίθουσες πτωμάτων, απαντά, με μπόλικο ύφος: “αυτό τι σχέση έχει με το θέμα μας;;;!!!”




Σύμφωνα με τον [ιδιοφυή] Quentin Tarantino, η διαρκής, φετιχοποιημένη ροή αίματος στις ταινίες του, είναι άσχετη με τη συνεχιζόμενη άνοδο των δεικτών βίας, στην Αμερική και όπου Γης αυτές εξάγονται και βλέπονται με πάθος 


Βεβαίως, ό,τι κι αν πει κανείς, τα δεδομένα δεν αλλάζουν: δεκαετίες τώρα, ανεξαρτήτως ηθοποιών, σκηνοθετών και υποθέσεων, αληθινός πρωταγωνιστής κάθε ταινίας είναι το ΠΙΣΤΟΛΙ. 9 στις 10 σκηνές των promo trailers, αφορούν καθημερινούς ανθρώπους, άνδρες γυναίκες και …παιδιά, έτοιμους να πυροβολήσουν.  


Οι εκατόμβες των κινηματογραφικών [πλέον και …τηλεοπτικών] θυμάτων, δείχνουν το σεβασμό για τη ζωή που εμφυσείται στο μέσο Αμερικάνο / οικουμενικό πολίτη, άνθρωπο δια βίου εκπαιδευόμενο για το ρόλο του κομπάρσου σε θρίλερ, ρωμαϊκούς θριάμβους και μεγαλοϊδεατικά projects.


Ως εκ τούτου, κάθε φορά που βλέπεις τους κατοίκους της πληγείσας από κάποιον mass shooter περιοχής, με τα κεράκια στα χέρια, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ολονυκτίας, κάθε φορά που βλέπεις φαρδιά πλατιά μια λεζάντα του τύπου η «Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΡΗΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ‘ΓΙΑΤΙ’», η φρίκη του εγκλήματος μπορεί να καλυφθεί, στιγμιαία, από ένα κύμα αηδίας. Γιατί με δεδομένο τον ρόλο του Χόλιγουντ, τα ψυχολογικά προφίλ και οι αναλύσεις περί το σκοτεινό background του “x” δράστη, εξατμίζονται μπροστά σε ένα απλό «monkey see monkey do».


Και δεν είναι μόνο αυτό. Όσοι είναι πολύ απασχολημένοι για να δουν πως ψυχαγωγούνται τα παιδιά τους, ή πολύ «φιλελεύθεροι» για να παραβιάσουν την ιδιωτική τους σφαίρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν εκ των υστέρων είναι να θρηνούν και να αναρωτιούνται: τα war games, πέραν του ότι λειτουργούν ως εστίες χειραγώγησης και προπαγάνδας [στο πλαίσιο των σεναρίων τους, οι «καλοί» είναι πάντα οι Αμερικανοί, οι «κακοί» είναι πάντα Ιρανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί κλπ.], είναι βασισμένα σε πραγματικές ή υπό σχεδιασμό επιχειρήσεις του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών [δολιοφθορές, συλλήψεις ύποπτων για τρομοκρατία…]. Αποτελώντας πιστή προσομοίωση αυτών, αποστολή έχουν να μυούν κόσμο στο state of mind του «πολεμιστή», αλιεύοντας ταυτόχρονα στελέχη για τους ιδιωτικούς στρατούς και την επίσημη πολεμική μηχανή των ΗΠΑ.  


Λεπτομέρεια που συχνά μας διαφεύγει είναι ότι ο αληθινός πόλεμος διεξάγεται ήδη με τρόπο που ελάχιστα διαφέρει απ’ την ψηφιακή του προσομοίωση.


Θυμάμαι ακόμα, 20 χρόνια μετά, συζήτηση στο CNN με νατοϊκό πιλότο, στη διάρκεια των βομβαρδισμών της Σερβίας. Την έπαρση στο ηλίθιο, παρανοημένο βλέμμα του. Τη φράση που κάποιοι τον δασκάλεψαν να λέει: «We are the Sega generation»!!!


Το πράγμα είναι τόσο προχωρημένο, που...


 δεν χρειάζεται δημοσιογράφους να το αποκαλύψουν


Λέγεται ανοικτά από εκπρόσωπους του αμερικανικού στρατού. Ο εξ αυτών, ταξίαρχος Gary Anderson έχει δηλώσει: «η νέα γενιά έχει μάθει να πυροβολεί πολύ πριν καταταγεί στο στρατό, εξ αιτίας των βιντεοπαιχνιδιών».


Για να μη μιλήσουμε για τη συνεργασία των εταιριών βιντεοπαιχνιδιών με οργανισμούς όπως το Πεντάγωνο ή η CIA, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις [Kumra Games, Atomic Games κλπ.] εμφανίζονται ως μέτοχοι – συνέταιροί τους…

1 σχόλιο:

Aufklarer είπε...

Θα ηθελα να επισημανω πως στην Ελλαδα υπαρχουν περι τα 900χιλ δηλωμενα κυνηγετικα οπλα. Εκτιμησεις της Ασατυνομιας κανουν λογο για πολαπλασιο αριθμο αδηλωτων. Θεωρω πως οι ηλικιες 18 εως 35 στην χωρα μας εχουν πραγματικα βομβαρδιστει με βιαια games και anime. Το ιδιο και σε ολες τις ευρωπαικες χωρες. Μαλιστα , τον υψηλοτερο ''κατα κεφαλην'' αριθμο οπλων , τον εχει η Ελβετια . Αρα ουδεμια σχεση εχει η TV στην τελεση εγκληματων . Οσον αφορα το αστειο παραδειγμα του πιλοτου , sega δεν υπηρχε οταν το Αμβουργο ισοπεδωνοταν απο τους συμμαχους , η οταν αντιστροφα φλεγοταν το Λονδινο! Αυτος που κανει το μακελειο ειναι ψυχικα διαταραγμενος! Το μακελειο μπορει να γινει και με αυτοκινητα. Μηπως να τα απαγορευσουμε? Απαγορευση οπλοκατοχης εκανε ο Χιτλερ , ο Μαο , καθως και ο Χοτζα . Τα συμπερασματα δικα σας .