"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Τοποθεσίες στην Ευρώπη με πυρηνικά των ΗΠΑ αποκαλύφθηκαν κατά λάθος σε έκθεση επιτροπής του ΝΑΤΟ

Τοποθεσίες στην Ευρώπη που έχουν αποθηκευτεί αμερικανικά πυρηνικά φέρεται να αποκαλύφθηκαν κατά λάθος σε έκθεση επιτροπής του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ένας Καναδός γερουσιαστής για την Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ φέρεται να παρουσίασε φέτος μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς την πολιτική αποτροπής του ΝΑΤΟ και ακούσια να αποκάλυψε ορισμένες από τις τοποθεσίες που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων!

Το έγγραφο με τίτλο «Μια νέα εποχή για την πυρηνική αποτροπή; Ο εκσυγχρονισμός, ο έλεγχος των εξοπλισμών και οι συμμαχικές πυρηνικές δυνάμεις» δημοσιεύθηκε αρχικά τον Απρίλιο, χωρίς να πάρει έκταση, όπως ανέφερε η Washington Post.

Ωστόσο, όπως προκύπτει η έκθεση φέρεται να περιλαμβάνει περίπου 150 τοποθεσίες όπου οι ΗΠΑ αποθηκεύουν πυρηνικά. Μεταξύ των χωρών που αναφέρονται στο έγγραφο ήταν το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Τουρκία.

Αντίγραφο της αρχικής έκθεσης, που στη συνέχεια διαγράφηκε, δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τη βελγική εφημερίδα De Morgan.

«Αυτές οι βόμβες είναι αποθηκευμένες σε έξι αμερικανικές και ευρωπαϊκές βάσεις - Kleine Brogel στο Βέλγιο, Büchel στη Γερμανία, Aviano και Ghedi-Torre στην Ιταλία, Volkel στην Ολλανδία και Incirlik στην Τουρκία», αναφέρει η έκθεση την οποία επικαλείται η Washington Post.

Μια τελική έκδοση της έκθεσης δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα. Οι θέσεις των αμερικανικών πυρηνικών όπλων είχαν διαγραφεί.

Ο γερουσιαστής Τζόζεφ Ντέι, συντάκτης της αρχικής έκθεσης, δήλωσε ότι...


 χρησιμοποίησε «υλικό ανοιχτού κώδικα» για να προετοιμάσει την εκτίμησή του, σημειώνοντας ότι ήταν μόνο προσχέδιο και ότι αναμένονται αλλαγές, σύμφωνα με την Washington Post.

Σχολιάζοντας τις εκθέσεις το δημοσίευμα για το «προσχέδιο», αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που δεν κατονομάζεται δήλωσε στην Washington Post ότι «αυτό δεν είναι επίσημο έγγραφο του ΝΑΤΟ».

Τόνισε ότι γράφτηκε από μέλη του σώματος που συνδέεται με το ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι «δεν σχολιάζουμε τις λεπτομέρειες της πυρηνικής στάσης του ΝΑΤΟ».


ΠΗΓΗ SPUTNIKNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: