"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Tech tyrants on the loose

Οι μονοπωλιακές διαδικτυακές πλατφόρμες Google, Twitter και Facebook, απαξιούν να απενεργοποιήσουν σφηκοφωλιές του hate speech, όπως πχ. o λογαριασμός της αμερικάνικης Antifa [μια επίσκεψη στα sites τους αρκεί για να δείξει του λόγου το αληθές, όπως και το ότι, κάθε άλλο παρά στα λόγια περιορίζονται…]. 


Το Facebook, πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο …ανανέωσης της πολιτικής του ως προς τα community standards, ανακοίνωσε ότι, από τώρα και στο εξής, οι απειλές κατά της ζωής θα ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, εφόσον στρέφονται εναντίον “επικίνδυνων ατόμων”…
 

Ας σημειωθεί ότι FB, Twitter, Google, δεν δείχνουν την ίδια ανεκτικότητα όταν πρόκειται για sites που ασχολούνται με τις …οργανικές τροφές, ή με την επισήμανση κινδύνων προερχόμενων από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα [GMOs], τα παρασιτοκτόνα και τα εμβόλια. Για να μη μιλήσουμε, το έχουμε επανειλημμένα κάνει, για τα sites όπου φιλοξενείται ο “ακροδεξιός”, “ρατσιστικός” και “μισαλλόδοξος” λόγος των οπαδών του Trump.
 

Μη παρεμβαίνοντας ελεγκτικά σε μια τέτοια κατάσταση, ο τελευταίος κινδυνεύει να πέσει θύμα του ρεπουμπλικάνικου σλόγκαν για “λιγότερο κράτος”. Και εύκολα μπορεί να εικάσει κανείς το ρόλο που οι ανεξέλεγκτοι, μονοπωλιακοί tech giants μπορούν να παίξουν στη διαμόρφωση του επόμενου εκλογικού αποτελέσματος…
 

Παρεμπιπτόντως, τρία χρόνια από τη νίκη του στις εκλογές, η διαχείριση της περίπτωσης Trump από τα …ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Ποτέ, μα ποτέ, έστω για δείγμα, μια θετική κουβέντα – ο μόνος που τόλμησε να πει κάτι έμεσα υποστηρικτικό, ήταν ο Γιάννης Μάζης στο πλαίσιο πρωινού πάνελ – το συμβάν υπήρξε αμελητέας διάρκειας και εμβέλειας.
 

Δεν θα ‘πρεπε να απορεί κανείς:  

Ένα από τα καθήκοντα που επιτάσσει η διαπλοκή των “ελληνικών” με τα διεθνή media, είναι η σταθερή ανανέωση του κλίματος δυσφήμισης / γελοιοποίησης του Trump. 


Ένα άλλο είναι να αποκρύπτουν οτιδήποτε θετικό τον αφορά… 


Έχει πχ. κανείς ακούσει, σε ελληνικό δελτίο ειδήσεων, κάτι για...


 το πόρισμα του ειδικού συμβούλου – ερευνητή Robert Mueller; 


Βεβαίως όχι. 


Και όμως, έχει εκδοθεί εδώ και ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, και έχει δώσει τέλος στη γελοία υπόθεση “συνεργασία DT με Ρώσους για τον επηρεασμό του εκλογικού αποτελέσματος “, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο γι αυτήν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: