"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Η εποχή της τζάμπα μαγκιάς πέρασε

‘E όχι και συνταγματική εκτροπή η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη. Φαίνεται ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι παρήλθαν οι εποχές που καταδίκαζαν προκαταβολικά, στοχοποιούσαν ή διαπόμπευαν οικογενειακά όσους θεωρούσαν πολιτικούς αντιπάλους τους.
 

Τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε σε όλους τους τόνους για τον… κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών, που όπως υποστήριζαν οδηγούσε στην ασυλία των εκάστοτε κυβερνώντων. Και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις ανακάλυψαν την αξιοπιστία και τη χρησιμότητα του. Ο γνωστός πολλά βαρύς κ. Πολάκης έβριζε, κατηγορούσε, συκοφαντούσε, μαγνητοφωνούσε εν αγνοία των συνομιλητών του όπως τον κατηγορούν, όχι λόγω προσωπικού ύφους και μαγκιάς, αλλά κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του!


Μάλλον πρέπει να συνηθίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι πέρασε ο καιρός που μπορούσαν να ελέγχουν τα πάντα, να κατηγορούν κατά το δοκούν και να θεωρούν ότι λόγω… ηθικού πλεονεκτήματος μπορούν να μην έχουν καμιά συνέπεια. Είτε τους αρέσει είτε όχι ουδείς πολιτικός μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο, επειδή θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου και των θεσμών.
 

Σε τελευταία ανάλυση τι πρόβλημα υπάρχει να ερευνήσει η Δικαιοσύνη, αν τα όσα κατηγορούν τον κ. Πολάκη – και οποιονδήποτε άλλο- είναι πράγματι συκοφαντικά ή παραβιάζουν κανόνες του δικαίου? 


Είναι παράλογο, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, ένας πολίτης να μηνύει ένα πολιτικό κι αυτός να επικαλείται την ασυλία και στη συνέχεια να μηνύει το…μηνυτή του για όσα κατήγγειλε.

 
Αρκετά έχει υποστεί συνολικά το πολιτικό σύστημα από τις αλληλοκατηγορίες και από τις μεθοδεύσεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων. 


Εξάλλου υποτίθεται ότι...


 στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει σύμπνοια για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να σταματήσει να αιωρείται εναντίον τους ένα καθεστώς ατιμωρησίας. Κι ας αφεθεί επιτέλους απερίσπαστη η Δικαιοσύνη πότε και αν υπάρχουν ευθύνες και συγκεκριμένες παραβιάσεις του νόμου, που δεν έχουν σχέση με την ουσία της πολιτικής δράσης.


Εditorial από το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: