"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πού να προλάβει και η Εφη;

Στην πολιτική και στα μαθηματικά ο χρόνος είναι σχετικός


Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βέττας πρώτα διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ούτε μία σύνταξη 24.000 ευρώ και έπειτα, μόλις πέντε δευτερόλεπτα αργότερα, είπε ότι «προφανώς υπάρχουν 5, 10, 20 περιπτώσεις».  





Λίγες ακόμα τέτοιες «περιπτώσεις» και θα ήμασταν Κατάρ, αλλά εδώ σημασία έχει πώς ο χρόνος συμπυκνώθηκε τόσο που να περιγράψει όλο το εύρος της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ στις αποκαλύψεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: Στην αρχή όλα ήταν «fake news», ανύπαρκτα και κατασκευές της ΝΔ. Μετά οι του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκαν ότι τελικά επί των ημερών τους υπήρχαν προβλέψεις για συντάξεις τέτοιου εξωφρενικού ύψους, ή έστω δεν υπήρχε πρόβλεψη που να εμποδίζει συνταξιούχους να θεμελιώνουν δικαιώματα για τέτοια ποσά.  


Αλλωστε το ενδιαφέρον δεν είναι ο κ. Βέττας –πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ είναι, προφανώς τον βγάζουν τα κανάλια ελλείψει άλλου καλοκαιριάτικα και μετά τον παραλαμβάνει η προπαγανδιστική Ομάδα Αλήθειας. 


Το ενδιαφέρον είναι η απάντηση που έδωσε η καθ’ ύλην αρμόδια, ως πρώην υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου. Το μεσημέρι της Δευτέρας η κυρία Αχτσιόγλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων παραδέχτηκε ότι: «Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές»…


  Αρα η κυβέρνηση της Αριστεράς, της Ανατροπής, της όρθιας κοινωνίας και των άλλων όμορφων, είχε αφήσει τελικά παράθυρο για απίστευτα υψηλές συντάξεις, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων είχε βιώσει τρομακτικές μειώσεις και μας είχαν τσακίσει στους φόρους. 


Πέρα όμως από την παραδοχή της κυρίας Αχτσιόγλου, ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχει η δικαιολογία της: δεν προλάβαμε να κλείσουμε το παράθυρο επειδή έγιναν εκλογές.  


Δεν πρόλαβε η καψερή η Εφη, δεν πρόλαβε η φωτισμένη κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστεράς… Μιλάμε για μια κυβέρνηση που έκανε εκλογές όσο πιο κατακαλόκαιρο γίνεται προκειμένου να περάσει έναν οχετό νυκτόβιων τροπολογιών και διορισμών, αλλά τελικά «δεν πρόλαβε» να περάσει μια ρύθμιση που να θέτει ένα ανώτατο όριο συντάξεων για συγκεκριμένες κραυγαλέες περιπτώσεις. Και ακόμα περισσότερο… Αυτό το δεν «προλάβαμε», είναι...


 μια διαρκής και επίμονη επίκληση της ίδιας γραμμής, ότι κάποιοι «δεν άφησαν» τον ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώσει το έργο του, μια υποδήλωση ότι ακόμα και για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ ευθύνονται οι πολίτες που δεν ήξεραν τι πήγαν και ψήφισαν τον Μάιο και προκάλεσαν πρόωρες εκλογές 

Δεν υπάρχουν σχόλια: