"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΙΔΕΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: 6 ατάκες που θα σου φανούν χρήσιμες αν δεν πέρασες τις πανελλήνιες Ο κόσμος δεν τελειώνει με τα αποτελέσματα των εξετάσεωνΑπέτυχες να περάσεις στη σχολή της επιλογής σου.
 

Ναι, μπορεί να νομίζεις ότι τελείωσε η ζωή σου.
 

Ναι, μπορεί να ντρέπεσαι που απογοήτευσες τους γονείς σου, να ντρέπεσαι τους καθηγητές και τους συμμαθητές σου, να ανησυχείς ότι δεν θα καταφέρεις τίποτα στο μέλλον.


Όχι, δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά.
 

Παρακάτω, έξι ατάκες για την αποτυχία που θα σε κάνουν να το δεις διαφορετικά.


Μόνο αυτοί που τολμούν να αποτύχουν με μεγαλοπρέπεια, μπορούν να πετύχουν μεγάλα πράγματα. Robert F Kennedy


Δεν απέτυχα. Απλώς βρήκα 10.000 τρόπους που δεν πέτυχαν.
Thomas Edison


Η αποτυχία είναι πολύ σημαντική. Όλη την ώρα, μιλάμε για την επιτυχία! Όμως, είναι η ικανότητα να αντισταθείς στην αποτυχία, ή να χρησιμοποιήσεις σωστά την αποτυχία, που συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερη επιτυχία. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν θέλουν καν να προσπαθήσουν, επειδή φοβούνται ότι θα αποτύχουν.
JK Rowling


Μπορώ να αποδεχτώ την αποτυχία- όλοι αποτυγχάνουν σε κάτι. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ το να μην προσπαθήσεις. Michael Jordan
 

Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία: αυτό που μετράει, είναι να έχεις το κουράγιο να συνεχίζεις. Winston Churchill


Το μόνο πραγματικό λάθος, είναι αυτό από το οποίο δεν μαθαίνουμε τίποτα. Henry Ford


Σκέψου σαν βασίλισσα. Μια βασίλισσα δεν φοβάται να αποτύχει. Η αποτυχία είναι άλλο ένα βήμα προς τη μεγαλοσύνη. Oprah WinfreyΔεν υπάρχουν σχόλια: