"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ: 100 πορτραίτα γυναικών ενάντια στην τυποποίηση της ομορφιάς - Κάτω απ' όλα... είμαστε γυναίκες



100 γυναίκες, 100 όμορφα γυναικεία σώματα, 100 διαφορετικές ιστορίες, ένα πρότζεκτ με τίτλο «Underneath We Are Women». 


Η φωτογράφος Amy D. Herrman δημιούργησε το πρότζεκτ αυτό προς τιμήν της εικόνας της γυναίκας, ενάντια στην τυποποίηση και στα πρότυπα της ομορφιάς που τόσο πολύ επηρεάζουν το γυναικείο φύλλο ανά τον κόσμο. 



Συγκεκριμένα η Herrman θέλει να αναδείξει την ποικιλομορφία που μπορεί να υπάρχει στα γυναικεία σώματα καθώς και τις ιστορίες από τις οποίες μπορεί να διαμορφώθηκαν. Πιστεύει πως η κοινωνία έχει δημιουργήσει διάφορα στερεότυπα και κανόνες για τους διαφορετικούς τύπους σωμάτων με σκοπό να καθοριστεί το τι είναι αποδεκτό και τι όχι από τις κοινωνικές συμβάσεις. Για παράδειγμα, θεωρείται πως το χοντρό κορίτσι πρέπει να πάει στο γυμναστήριο, το κοκαλιάρικο να φάει περισσότερο, το όμορφο είναι αυτό που θα γίνει ευτυχισμένο κ.λπ. Στερεότυπα που ομαδοποιούν και τυποποιούν τα γυναικεία σώματα χωρίς να σέβονται την προσωπική ιστορία και ιδιαιτερότητα της κάθε γυναίκας


Η φωτογράφος, λοιπόν, υποστηρίζει ότι πίσω από το σώμα του κάθε ανθρώπου κρύβεται μια διαφορετική ιστορία, την οποία και αναδεικνύει, και όχι ένας γενικός κανόνας.

image

image

Η Amy D. Herrman δούλεψε για το πρότζεκτ 12 μήνες, για να τονίσει πως πρέπει να αρχίσουμε να αγαπάμε τους εαυτούς μας αμέσως τώρα και να μην περιμένουμε άλλο. Το «Underneath We Are Women» κυκλοφορεί σε βιβλίο, το οποίο πωλείται στο Kickstarter.

image

image

image

image

image

image


image

image

image

image

image

Περισσότερα: www.facebook.com/underneathwearewomen

Δεν υπάρχουν σχόλια: