"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Mια απέραντη… Αρβανιτιά

Γράφει το ANTINEWS

«Είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι...».

Αυτά έλεγε ένα από το κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου υβρίζοντας απροκάλυπτα τον Αντώνη Σαμαρά.


Ο εν λόγω κύριος, ένας αποτυχημένος δημοσιογράφος που εκδιώχθηκε από το Mega και βρήκε ζεστή αγκαλιά στο γνωστό «ίδρυμα αποτυχημένων, την ΕΡΤ δηλαδή, ονομάζεται Κώστας Αρβανίτης.


Είναι ο ίδιος ο οποίος είχε εκδιωχθεί από την ΕΡΤ για εξυπνακίστικα σχόλια που έκανε με την άλλη Συριζολοχίτισσα, Μαριλένα Κατσίμη. Η «γιάφκα» του ΣΥΡΙΖΑ στο κρατικό κανάλι έκανε παιχνίδια με τα δικά μας λεφτά, γι’ αυτό κι έκλεισε η ΕΡΤ. Με εκπομπή που έκανε με το ζόρι 1% ο Κώστας Αρβανίτης λαθροβιούσε στο κρατικό κανάλι και μόλις τον έδιωξαν, λόγω εμπάθειας και ανεπάρκειας που θα έβρισκε αλλού δουλειά; Στον ιδιωτικό τομέα; Όχι βέβαια. 


Στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ το Κόκκινο έγινε διευθυντής, εκεί που υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα και τα σάλια ήταν τόσα πολλά που ακόμη και σήμερα γλιστράνε.  


Η καθημερινή προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης από το εν λόγω κομματικό στέλεχος, είναι θεμιτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει, αυτός έχει και τον πρώτο λόγο. Άλλωστε, σε όλες τις αριστερές χούντες στην ιστορία πάντα υπήρχαν τα «καρακόλια» της δημοσιογραφίας, οι πληρωμένες πένες και τα λαδωμένα μικρόφωνα που έκαναν την βρόμικη δουλειά.


Δεν είναι κακό να κάνεις αυτή τη δουλειά, όχι όμως να λέγεσαι και δημοσιογράφος. Και μάλιστα «αριστερός δημοσιογράφος». Θυμόμαστε τότε που ο κ. Αρβανίτης έβρισε τον Αντ. Σαμαρά με ανοίκειες εκφράσεις, συνέχισε την ομιλία του ενώπιον εκστασιασμένων Συριζαίων που ήταν έτοιμοι να μπουκάρουν στον κρατικό μηχανισμό. Έλεγε λοιπόν ο Αρβανίτης ότι δεν τον αφήνουν να μιλήσει, τον φιμώνουν κι αυτός θα υπερασπιστεί την ελευθερία της έκφρασης. Πόσο συγκινηθήκαμε όταν αναφερόμενος σε ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ από αστυνομικούς, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην είδηση χωρίς εμπόδια και χωρίς βία.


Φανταζόμαστε ότι θα έχει την ίδια γνώμη και τώρα που οι άπλυτοι των Εξαρχείων με τις κουκούλες, δέρνουν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Αλλά σιγά μην περιμένουμε ευαισθησία από ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να υπερασπίζονται την κομματική γραμμή. Να εξωραΐζουν την κατάσταση, να υβρίζουν τον αντίπαλο, να αποθεώνουν τον μεγάλο ηγέτη Αλέξη, να εκβιάζουν με τα κείμενα και τα λόγια τους. Έχει πολλούς τέτοιους σαν τον Αρβανίτη ο ΣΥΡΙΖΑ. Κρυφούς και φανερούς. Τρολ και αρθρογράφους που κρεμάνε το παλτό του πρωθυπουργού και τρέχουν από πίσω του σαν τα σκυλάκια. Και μόλις έρθουν τα δύσκολα τους φταίει το σύστημα, η διαπλοκή, οι νταβατζήδες και οτιδήποτε μπορεί να δικαιολογήσει την ανοησία και ανεπάρκειά τους.


Ο κ. Αρβανίτης λοιπόν αποκαλύπτεται τώρα ότι διόρισε σε θέσεις μετακλητών τη γυναίκα του και την κόρη της. Η μία στο γραφείο του υφυπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων Τ. Πετρούπουλου και η άλλη στο γραφείο του Σπίρτζη.


Ο ίδιος απαντά ότι πρόκειται για λάσπη, ότι η κακόμοιρη η σύζυγός τους διέκοψε τη σύνταξή της για να «βοηθήσει στο υπουργείο Εργασίας, μετά από πρόταση του Τάσου Πετρόπουλου. Δεν είναι πρόσληψη. Είναι επιλογή πολιτικής θέσης που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό».  


Σας θυμίζει κάτι αυτό; 


Ναι, τον Ιάσονα Σχινά, τον εγγονό του ΕΑΜίτη ο οποίος δικαιολόγησε τους διορισμούς της οικογένειάς του λέγοντας ότι πήγαν για να βοηθήσουν το κόμμα. «Όλα για το κόμμα», έλεγε.


Έτσι και ο Αρβανίτης. Για το κόμμα η γυναίκα του, για το κόμμα και η κόρη του. Διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί άνθρωποι. Με πτυχία, γνώσεις, εμπειρία και με ανάγκη για δουλειά. Έπρεπε να επιστρατευτεί η συνταξιούχος σύζυγος του Αρβανίτη και η κόρη του. Γιατί όχι; 


 Τρεις μισθοί στην οικογένεια και οι τρεις επειδή προσφέρουν στο κόμμα.


 Μια χαρά τα κατάφερε ο Αρβανίτης. Τρεις μισθοί γιατί είπε κάποτε τον Σαμαρά μ@@@@α.  


Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες κι έπρεπε κάποτε να πληρωθεί γι’ αυτό. Ο Αλέξης δεν του χάλασε το χατίρι. Πόσοι είναι άλλωστε οι οσφυοκάμπτες δημοσιογράφοι που προσκυνάνε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ;


Πρώτη φορά Αριστερά, λοιπόν κύριοι: 

Με τον Αρβανίτη, τη γυναίκα του, την κόρη του και γιατί όχι αν έχει και καμιά γιαγιά να τη διορίσουμε κι αυτή. Κατά προτίμηση στη γραμματεία νέας γενιάς. Και με τον γκόμενο της Σβίγγου, τον σύζυγο της Κατσίμη και την ίδια, τον αδερφό και τη μάνα του Ιάσονα, τον σύντροφο της Δούρου, τον φίλο του φίλου Συριζαίου που πίνανε κάποτε καφέδες στα Εξάρχεια κι έριχναν μολότοφ στις άδειες ώρες, τον κολλητό από το 15μελές.


Έγινε η Ελλάδα μια απέραντη… Αρβανιτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: