"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Είναι ανίκανοι να διοικήσουν, τί δεν καταλαβαίνεις?



Η Αριστερά έχει εξασκηθεί στα λόγια και στις ατέρμονες συζητήσεις, αλλά απέδειξε ότι είναι ανίκανη να διοικήσει. 


Το μόνο που κατορθώνει όποτε αποκτά κάποια δύναμη είναι να διχάζει και να διχάζεται


Η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταγραφεί στην Ιστορία ως η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής περιόδου. 


Θυμίζω ορισμένα από τα αρνητικά επιτεύγματα της «πρώτης φοράς Αριστερά»:
 
 
1) Κέρδισε τις εκλογές λέγοντας χοντρά ψεύδη, ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, ενώ τελικά μας έφερε ένα νέο Μνημόνιο, χειρότερο και επαχθέστερο από τα προηγούμενα.

 
2) Διοργάνωσε ένα άχρηστο δημοψήφισμα, με το οποίο δίχασε τον λαό.

 
3) Ακολούθησε αλαζονική και λανθασμένη διαπραγματευτική γραμμή, με εκπρόσωπο έναν ναρκισσευόμενο θεωρητικολόγο, που απλώς εκνεύριζε τους δανειστές μας.

 
4) Εκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε κεφαλαιακούς ελέγχους, με συνέπεια να κλείσουν ή να υπολειτουργούν πολλές επιχειρήσεις.

 
5) Εκανε σοβαρότατο λάθος ως προς την επιλογή της προέδρου της Βουλής. Τα αποτελέσματα τα είδαμε.

 
6) Ψήφισε νόμους που έβγαλαν από τις φυλακές επικίνδυνους εγκληματίες -δεν εννοώ ορισμένους ασθενείς που δικαιούνται ανθρωπιστική μεταχείριση-, με ολέθριες συνέπειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το έγκλημα στην Υδρα από αποφυλακισθέντες Γεωργιανούς.

 
7) Παρουσίασε από την αρχή σοβαρές δυσλειτουργίες λόγω απειρίας, ιδεοληψίας και προσωπικών διαμαχών των υπουργών. Στα κρισιμότερα ζητήματα ο ένας υπουργός διαφωνούσε ριζικά με άλλο συναρμόδιο υπουργό.

 
8) Προκάλεσε και προσκάλεσε τεράστιο αριθμό παράνομων μεταναστών με την εγκατάλειψη της φυλάξεως των συνόρων στο Αιγαίο και στον Εβρο και με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που απλώς θα εγγραφούν στην Α΄ Δημοτικού. Πώς εξηγείται το γεγονός ότι στο πρώτο επτάμηνο του 2014 είχαμε 32.000 εισόδους παρανόμων και το φετινό αντίστοιχο επτάμηνο έχουμε περισσότερες από 150.000, δηλαδή πενταπλάσιες αφίξεις;

 
9) Συκοφάντησε την αριστεία, υπονόμευσε τα πρότυπα σχολεία και διέγραψε από τη διδακτέα ύλη την ποντιακή Γενοκτονία.

 
10) Επανέφερε την ασυδοσία στα πανεπιστήμια, με την ανοχή στους αιώνιους φοιτητές και τη σκόπιμη παρερμηνεία του πανεπιστημιακού ασύλου.

11) Εβλαψε την εικόνα της χώρας τονίζοντας τη μαρξιστική - λενινιστική προέλευση των περισσότερων κυβερνητικών στελεχών. Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως μόλις πριν από λίγα χρόνια γκρέμισαν τις αριστερές δικτατορίες, το τείχος και τη Στάζι και διατηρούν αρνητικές μνήμες.

 
12) Υποτίμησε την ορθόδοξη χριστιανική παράδοσή μας, καθιερώνοντας τον πολιτικό όρκο της κυβερνήσεως και προωθώντας το σύμφωνο συμβιώσεως ατόμων του ίδιου φύλου.

 
13) Εστειλε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στα Σκόπια και στην Αλβανία, για να τους αθωώσει από κάθε μομφή αλυτρωτισμού και να δηλώσει την άνευ όρων φιλία μας, με συνέπεια την αποθράσυνσή τους.


Ευτυχώς, οι πειραματισμοί τελείωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: