"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


KOIΝΩΝΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Tσαμπουκαλεμένε γραφικέ ολίγιστε πρωθυπουργλισκε ΝΑΙ είμαι προδότης


Τώρα που οι καταστάσεις έχουν γίνει πολύ ζόρικες, νομίζω πως ήρθε η ώρα να ομολογήσω. Είμαι προδότης, συνεργάτης της τρόικας και των Γερμανών

Οχι, δεν τρελάθηκα - ακόμα τουλάχιστον. Αυτός είναι ο έμμεσος χαρακτηρισμός που απέδωσε ο πρωθυπουργός σε όσους ψηφίσουν «ναι» στο ψευδοδημοψήφισμα της Κυριακής.
«Σας εκβιάζουν και σας… καλούν να ψηφίσετε ναι… Να πείτε κι εσείς “ναι σε όλα”. Nα γίνετε και εσείς ένα με αυτούς. Συνένοχοι στη διαιώνιση των Μνημονίων», τάδε έφη Τσίπρας.

«Συνένοχος και ένας από αυτούς», δηλαδή δωσίλογος, γερμανοτσολιάς, προδότης που πέφτει στα… τέσσερα όπως λένε πολλοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.

Και θα ήθελα να τον ρωτήσω:  

Ποιος του δίνει το δικαίωμα να στιγματίζει την ελεύθερη έκφραση ενός Ελληνα πολίτη, ενώ την ίδια στιγμή κάνει κήρυγμα περί Δημοκρατίας;

Ποιος του δίνει το δικαίωμα να με χαρακτηρίζει «έναν από αυτούς»; Τέτοιου είδους προπαγανδιστικές μεθόδους έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν μόνο ολοκληρωτικά - φασιστικά καθεστώτα. Τις χρησιμοποιούν βέβαια και οι σύμμαχοι του πρωθυπουργού στο «όχι» για το δημοψήφισμα, οι… σύντροφοι του μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Ποιος του δίνει το δικαίωμα να με χαρακτηρίζει «προδότη»; Εχω το δικό μου δικαίωμα να πιστεύω τι είναι καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μου. Εχω το δικαίωμα να θέλω να ζήσουν σε μια Ελλάδα που να ανήκει στην Ευρώπη. Σε μια Ελλάδα που χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οχι στην Ελλάδα της «Λαϊκής Δημοκρατίας» που ονειρεύεται ο Λαφαζάνης. Σε μια Ελλάδα χωρίς Μνημόνια, που όμως χρειάζεται περισσότερο απ’ όλα αλλαγή κοινωνικής νοοτροπίας.

Ο πρωθυπουργός, αν και συνομήλικός μου, αντιπροσωπεύει ό,τι πιο συντηρητικό, αναχρονιστικό και παλαιοκομματοκρατικό υπάρχει σε αυτή τη χώρα:


Τη νοοτροπία τού «δεν αλλάζω τίποτα».

Και όσο και αν εγγυάται… προσωπικά. Δεν τσιμπάω.  

Εγγυήθηκε προσωπικά πριν και μετά τις εκλογές. Η εγγύηση… κατέπεσε.  

«Ναι», θα γίνω προδότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: