"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


KOIΝΩΝΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: H χαμένη γενιά των Μνημονίων... όπλο των λαϊκιστών

Γράφει το ANTINEWS

Διαβάζοντας το σχέδιο εισβολής στην ΤτΕ και το Νομισματοκοπείο αλλά και τα πλάνα που έκανε ο Βαρουφάκης για επιστροφή στη δραχμή κατ’ εντολήν του ιδίου του πρωθυπουργού είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξ αρχής δεύτερο σχέδιο και απλά δεν το έλεγε στους πολίτες.

Όταν πριν το δημοψήφισμα πήγε ο Στ. Θεοδωράκης στο Μαξίμου και είπε στον κ. Τσίπρα να κλείσει συμφωνία γιατί αλλιώς θα κλείσουν οι τράπεζες και υπάρχει κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων αυτός του απάντησε: «Σταύρο, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταθέσεις στις τράπεζες».

Σύμφωνα με έρευνα, στο δημοψήφισμα 8 στους 10 νέους έως 24 ετών ψήφισαν «όχι». Eίναι επομένως κατά βάση ψηφοφόροι του κ. Τσίπρα. Για σκεφτείτε λοιπόν καλά που ποντάρει ο Τσίπρας και που οι «δραχμοφονιάδες». Ποντάρουν σ’ αυτήν την χωρίς ταυτότητα μάζα ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά ή εργάζονται για ψίχουλα, που είναι φοιτητές οι οποίοι θα πάρουν πτυχίο το οποίο ξέρουν ότι δεν θα τους βοηθήσει σε τίποτε, που δεν έχουν εισοδήματα άλλα και μόλις που τα βγάζουν πέρα με τη σύνταξη του παππού.

Είναι η χαμένη γενιά των Μνημονίων που αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων τα οποία καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν τους έλυσε και η παρούσα αντί να τους βοηθήσει απλά παίζει στην πλάτη τους βρόμικο παιχνίδι. 

Για σκεφτείτε:  

Ακούσατε τους τελευταίους έξι μήνες από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έστω και μια πρόταση για ανάπτυξη;  

Για νέες θέσεις εργασίας που να μην έχουν σχέση με προσλήψεις στο Δημόσιο; 

Ακούσατε για νέες επενδύσεις, για μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ώθησης της νέας γενιάς σε ένα διαφορετικό μοντέλο παραγωγής; 

Είπε κάτι ο κ. Τσίπρας για βελτίωση των πανεπιστημίων, για σύνδεσή τους με την αγορά και την ιδιωτική πρωτοβουλία;


Δεν είπε τίποτε και απλά συνέχισε την καταστροφική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που αδιαφόρησαν για τους νέους και τα προβλήματά τους. Κι αυτοί έγιναν οργισμένη γενιά που αμφισβητεί, φωνάζει, διαμαρτύρεται, λέει «όχι» σε όλα και… ψηφίζει κατά κύριο λόγο ΣΥΡΙΖΑ.  


Αυτό το κομμάτι του πληθυσμού εκμεταλλεύονται με τον πιο αισχρό τρόπο οι της κυβέρνησης και ποντάρουν στην οργή του.  


Αλλά, αντί να κάνουν κάτι για να τους βοηθήσουν απλά τους μετατρέπουν σε «φονικά όπλα» κατά των υπολοίπων. Των διαφωνούντων ή των «βολεμένων» που μπορεί να έχουν δουλέψει μια ζωή και να έχουν τρελαθεί από τη δουλειά αλλά είναι εχθροί για τους άλλους.


Οι νέοι που περνούν δύσκολα τώρα έμαθαν να μισούν κι αυτό ο Τσίπρας το πήρε και το έκανε «μαχαίρι» για να μακελέψει τους υπόλοιπους.  


Ας προσπαθήσει κάποιος να μιλήσει σε έναν νέο, είτε είναι τεμπελάκος που βολεύεται με το χαρτζιλίκι και δεν έχει δουλέψει ποτέ του, είτε εργάζεται σκληρά για τα προς το ζην. Αν και ο ένας δεν έχει δικαίωμα δια να ομιλεί και ο άλλος έχει απόλυτα. Όποιος λοιπόν επιχειρήσει να ανοίξει διάλογο θα προσκρούσει σε τοίχο. Δεν ακούνε τίποτε, πιστεύουν κάθε θεωρία συνωμοσίας, μισούν το παλαιό σύστημα, δεν ανέχονται τα παλαιά πρόσωπα, ικανοποιούνται και ξεγελιούνται με τους λαϊκιστές είτε είναι ο Τσίπρας είτε ο Βαρουφάκης, είτε ο… Μιχαλολιάκος. Γιατί απλά δεν έχουν τίποτε να χάσουν…


Γι’ αυτό και το «κόμμα της δραχμής» θα ποντάρει πάνω σ’ αυτούς που δεν έχουν εμπειρίες και προσλαμβάνουσες. Γι’ αυτό και θα τους κερδίσει, επειδή δεν έχουν τίποτε να χάσουν.
 

Όλοι μας, η γενιά της Μεταπολίτευσης, πολιτικό προσωπικό και πολίτες, δημιουργήσαμε ένα «τέρας». Κάναμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας όργανα του κάθε τυχάρπαστού λαϊκιστή. Και θα το πληρώσουμε όλοι όταν τα άκρα θα θριαμβεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: