"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΙΔΕΙΑ στην ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Πνευματική αυτοχειρία

Εκτός από τους εξ αίματος συγγενείς, ο άνθρωπος επιλέγει τα πρόσωπα που θα συναναστρέφεται, την εργασία, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα υλικά αγαθά στα οποία θα επενδύσει. Οσα βλέπουμε να μας περιβάλλουν είναι γεννήματα του εσωτερικού κόσμου μας, που εξωτερικεύεται με ύλη. Ακόμα και η πιο μουντή πολυκατοικία πρώτα οικοδομήθηκε ως ιδέα στον νου κάποιου πολιτικού μηχανικού, εργολάβου ή ιδιοκτήτη ακινήτου κι έπειτα χτίστηκε.


Με όσα μας έχουν «ταΐσει» το μυαλό πορευόμαστε στη ζωή.
Το κράτος μας, ως συνήθως, δεν θέλει σκεπτόμενους πολίτες. Ούτε επιδιώκει τον φωτισμό του Γένους, όπως ήθελαν οι λόγιοι την περίοδο πριν από την Εθνεγερσία του 1821. Ξέρει τι πράττει και για λογαριασμό ποίων.


 Οι διαχειριστές της εξουσίας πολεμούν συστηματικά και πεισμωδώς τα ελληνικά γράμματα, διότι μόνο στο σκοτάδι μπορούν να φύονται τα σαπρόφυτα του παλαιοκομματισμού και να επιτυγχάνει η συνωμοσία των μετρίων και των αναξίων. 


Δίχως γράμματα δεν υπάρχουν πολίτες, αλλά υπήκοοι.
 

Τα Αρχαία Ελληνικά πάντα βρίσκονται στο στόχαστρο όλων των ανελλήνιστων ελληνοφώνων.
Αφού πολέμησαν ακόμα και την καθαρεύουσα και κατάργησαν τους τόνους, θέλουν τώρα να τα θέσουν εντελώς εκτός εκπαιδευτικού συστήματος.


 
Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ενέκρινε η Βουλή, καταργήθηκε η μία ώρα των Αρχαίων Ελληνικών από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που διδάσκονται στην τρίτη τάξη του ημερήσιου γενικού λυκείου.

 
Ενώ το εκπαιδευτικό σύστημα διάγει τόσο δύσκολο βίο, οι ιθύνοντες ανακάλυψαν ότι με την κατάργηση μιας ώρας διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών θα... απογειώσουν τα σχολεία.

 
Πάντως, οι γλωσσοκτόνοι δεν έχουν άδικο.:  



Μόνο με την καταπολέμηση όσων δύνανται να μας αφυπνίσουν θα μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν όσοι χρεοκοπούν το κράτος (ενώ οι ίδιοι πλουτίζουν).  


Ούτε είναι τυχαία η κατρακύλα που έχει πάρει η χώρα από την επιβολή του μονοτονικού κι έπειτα...

 
Ωρα να καταλάβουμε ότι όσοι νομοθετούν γνωρίζουν πως η σύγχρονη Ελλάδα πρώτα φτωχοποιήθηκε πνευματικά και ηθικά κι έπειτα οικονομικά και συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμα της αποδόμησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: