"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: «Δεν πληρώνω» διόδια και για τους βουλευτές του χρεοκοπημένου κωλοχανείου! - Η κ@ρ10λ@ η Μέρκελ μας φταίει!!!

Στο κίνημα «δεν πληρώνω» έχουν ενταχθεί και οι βουλευτές, οι οποίοι πλέον απαλλάχθηκαν και από το κόστος των διοδίων! Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από έγγραφο που ανέβηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, καθώς η Βουλή θα διαθέσει το ποσό των 36.000 ευρώ για να καλύψει τα έξοδα των διοδίων των βουλευτών που διαμένουν στην περιφέρεια

Η εν λόγω απόφαση φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση, όμως η διευκόλυνση είχε ξεκινήσει από εποχής προεδρίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Αρκετοί τότε ήταν αυτοί που είχαν διαμαρτυρηθεί ότι θα πρέπει να εξισωθεί το αντίτιμο όσων μετακινούνται με το αεροπλάνο με όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο, λόγω έλλειψης κοντινού αερολιμένα. Συνεπώς, βρέθηκε η λύση, η οποία δεν ήταν άλλη από το να καλύπτεται στους εκ περιφέρειας βουλευτές (και) το ποσό των διοδίων για να μην υπάρχει κανένας... παραπονούμενος! Και όλα αυτά, την ώρα που στη Βουλή έχει ανοίξει η συζήτηση για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τα οποία, όπως όλα δείχνουν, από τον Σεπτέμβριο, οπότε λήγει η σχετική σύμβαση με την εταιρία εκμίσθωσης, θα αποτελέσουν παρελθόν


Φυσικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο καλύπτει πλήρως και τα καύσιμα των «300», με σχετική μέριμνα που υπάρχει στον μηνιαίο τους μισθό!


Δεν υπάρχουν σχόλια: