"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: Στο Βιετνάμ απαγάγουν σκύλους και τους τρώνε! - Ρε ου να χαθείτε να χάνεστε ρεεεε

Κάθε λαός έχει τα δικά του έθιμα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κουζίνας, αλλά αυτό που συμβαίνει στο Βιετνάμ, όπως και σε άλλες ασιατικές χώρες, την Κίνα και τη Νότια Κορέα, πραγματικά ξεπερνά ακόμα και τον πιο αρρωστημένο εγκέφαλο.



Στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, οργανωμένες συμμορίες κλέβουν σκύλους από σπίτια και αυλές και μαζεύουν αδέσποτα από το δρόμο, προκειμένου να τα πουλήσουν με το κιλό σε σφαγείς οι οποίοι στη συνέχεια τα διαθέτουν σε εστιατόρια.

Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του Channel 4 στη Βρετανία κατέγραψε τις φρικιαστικές σκηνές, οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα εξοργίσουν όποιον τις δει.

Αν και οι σκύλοι θεωρούνται έδεσμα για την ασιατική κουζίνα εδώ και αιώνες, η μαζική θανάτωση, συχνά με βασανιστικό τρόπο των σκύλων και η εμπορευματοποίηση της συλλογής τους έχει πλέον μετατρέψει τις χώρες αυτές σε "ανεπιθύμητες".



Ένας πάντως από τους εκδοροσφαγείς δήλωσε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ότι η υποκρισία του Δυτικού Κόσμου περισσεύει, αν αναλογιστεί κανείς τη βιομηχανία παραγωγής κρέατος και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στον "πολιτισμένο κόσμο".


Δεν υπάρχουν σχόλια: