"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Πουλάει τρέλα η Άγκυρα και ζητά να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ισλαμικού κράτους με έναν "μη συμβατικό" τρόπο.

Υπό τον τίτλο «το ισλαμικό κράτος είναι μια αντισυμβατική δύναμη» το ευρωπαϊκό δελτίο πληροφόρησης Agence Europe αναφέρει ότι ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ ζήτησε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ισλαμικού κράτους με έναν μη συμβατικό τρόπο.
«Αυτή η ομάδα έχει λάβει ένα σχήμα το οποίο δεν είναι συμβατικό. Θα ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε με συμβατικές δυνάμεις (όπως έναν στρατό στο έδαφος)» δήλωσε ο Μποζκίρ στην Επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθύμισε ότι μόνο 800 μαχητές κατάφεραν να καταλάβουν τη Μοσούλη – την οποία υπερασπίζονταν 55.000 Ιρακινοί στρατιώτες. «Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή την αντισυμβατική δύναμη είναι με αντισυμβατικές δυνάμεις. Αν στείλουμε συμβατικές δυνάμεις, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε ο Μποζκίρ.

«Αν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συμμαχία, οι ΗΠΑ θα πρέπει οπωσδήποτε να συγκαταλέγονται σε αυτήν όπως επίσης πρέπει να είναι παρούσες οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις. Τότε ίσως θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε συμβατικές δυνάμεις», δήλωσε ο ίδιος.



AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: