"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Θεσούλες…


Τι διαφορά (μπορεί) να έχει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης;



Έλα ντε. Κανονικά (δεν έπρεπε) καμία


Όμως, έχει. Χρειάζονται δύο πρόσωπα για να τις διευθύνουν και όχι ένα, όπως θα έπρεπε.  


Άλλη μια θέση ή θεσούλα (όπως το πάρει κανείς) για ένα δικό μας παιδί. Σιγά που θα την άφηναν να πάει χαμένη (εδώ οι φρεσκότατοι διορισμοί).
Θα μου πείτε, δεν είναι καινούργια αυτά. Οι θέσεις υπήρχαν και χτες και προχτές. 


Σωστά. Αλλά γιατί πρέπει να υπάρχουν εις το διηνεκές; Όταν μια κυβέρνηση (υποτίθεται ότι) κάνει το σκατό της παξιμάδι (ως και το εστιατόριο του Μαξίμου ανακοίνωσε ότι έκλεισε ο Σαμαράς), όταν κόβει μισθούς και συντάξεις, όταν φορολογεί ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει, έχει την πολυτέλεια να διατηρεί άχρηστες θέσεις δεξιά και αριστερά (αλήθεια, η ΔΗΜΑΡ -ως αριστερό κόμμα- που μετείχε στην κυβέρνηση, είχε προτείνει να καταργηθούν τέτοιες θέσεις ή είχε βολέψει μερικούς δικούς της;).



Επί του παρόντος η Σοφία Βούλτεψη έκανε το αυτονόητο. Βόλεψε άλλους δύο. Δεν λέω δικούς της, γιατί μπορεί να τους (τον) επέβαλαν άλλοι πάνω απ’ αυτήν.



Η ουσία παραμένει: 

Θέσεις και θεσούλες, για να τρουπώνουν μερικοί. Οι άνθρωποι είναι αμετανόητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: