"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Με 180 (!!!) τζιχαντιστές αντάλλαξε ο Ερντογάν τους 46 Τούρκους ομήρους

Μυστική συμφωνία με τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους για ανταλλαγή αιχμαλώτων έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε μάλιστα την πληροφορία «αξιόπιστη».
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times οι 46 όμηροι που κρατούνταν στη Μοσούλη και απελευθερώθηκαν τον προηγούμενο μήνα ανταλλάχθηκαν με 180 τζιχαντιστές που βρίσκονταν στις τουρκικές φυλακές. Μεταξύ των τζιχαντιστών βρίσκονταν τρεις Γάλλοι, δύο Βρετανοί, δύο Σουηδοί, ένας Ελβετός, ένας Βέλγος και δύο υπήκοοι της ΠΓΔΜ
Η τουρκική εφημερίδα Huriyet είχε γράψει στα τέλη Σεπτεμβρίου για τη συγκεκριμένη ανταλλαγή αναφέροντας όμως 50 τζιχαντιστές και όχι 180.
 
Τότε η τουρκική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να σχολιάσει το δημοσίευμα.
 
Μεταξύ των τζιχαντιστών που απελευθερώθηκαν φέρεται να ήταν και στενοί συνεργάτες του Άμπου Μπακρ Αλ Ιράκι, υψηλόβαθμου στελέχους του στρατού του ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από Σύρους αντάρτες.

Οι Τούρκοι όμηροι κρατούνταν στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, από τον Ιούνιο και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απελευθερώθηκαν χωρίς να καταβληθούν λύτρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: