"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: «Αποκλεισμένη» από το Twitter οργάνωση της τουρκικής αντιπολίτευσης

Μια οργάνωση η οποία συνδέεται στενά με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οι οποίες είχαν σαρώσει την Τουρκία το 2013 ανακοίνωσε πως διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter έχει υποστεί αποκλεισμό εντός της χώρας από την ίδια την εταιρεία.

Η οργάνωση RedHack, η οποία πρόσκειται στην αριστερά, το λογαριασμό της οποίας στο Twitter παρακολουθούν περίπου 760.000 χρήστες της υπηρεσίας, δεν είναι πλέον προσβάσιμος εντός της Τουρκίας. Είναι πάντως δυνατόν να προσπελάσει κάποιος τη σελίδα του σε άλλες χώρες.

Η διεύθυνση του ιστοτόπου Twitter είχε αποκλείσει την πρόσβαση τον περασμένο Απρίλιο σε δύο λογαριασμούς αντικυβερνητικών οργανώσεων τη ροή των αναρτήσεων των οποίων παρακολουθούν περίπου 1 εκατ. χρήστες.

Ο ιστότοπος βρίσκεται σε διένεξη με την κυβέρνηση της Τουρκίας εδώ και μήνες. Η Τουρκία απέκλεισε πλήρως την πρόσβαση στο Twitter τον περασμένο Μάρτιο, καθώς η κυβέρνηση υποστήριζε ότι χρησιμοποιείτο από αντικυβερνητικές ομάδες για να οργανώνουν διαδηλώσεις εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του. Η υπηρεσία αποκαταστάθηκε τον Απρίλιο έπειτα από μια απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Τουρκίας.

Οι χρήστες του RedHack επέκριναν τον αποκλεισμό του λογαριασμού του με αναρτήσεις τους στο Twitter:
«Ο βασικός μας λογαριασμός @TheRedHack αποκλείστηκε στην Τουρκία. Το @Twitter υπέκυψε στην Τουρκική κυβέρνηση», ανέφερε μια χαρακτηριστική ανάρτηση.
«Να αρθεί ο αποκλεισμός του @TheRedHack στην Τουρκία! Έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα στη χώρα μας», ανέφερε μια άλλη ανάρτηση.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν με αφορμή την καταστολή της κινητοποίησης για το πάρκο Γκεζί της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη το 2013, η οργάνωση αυτή κατηγορήθηκε ότι προέβη σε ηλεκτρονική πειρατεία σε ιστοτόπους και βάσεις δεδομένων που ανήκουν στις τουρκικές αρχές

Δεν υπάρχουν σχόλια: