"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Η Μέρκελ Χριστός του Ρίο, ο θλιμμένος Hulk και ο Πελέ που... δηλώνει Γκανέζος

Η Μέρκελ Χριστός του Ρίο, ο θλιμμένος Hulk και ο Πελέ που... δηλώνει Γκανέζος Η συντριβή της Βραζιλίας και συνάμα η επέλαση των «Πάντσερ» δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί ποικιλοτρόπως στο διαδίκτυο, κυρίως με χιουμοριστικές αναφορές, τόσο στους ηττημένους, όσο και τους νικητές.

Το Photoshop έκανε πάλι το θαύμα του και οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο ίντερνετ μετά τον ιστορικό ημιτελικό, έγιναν viral.

Σε μία από αυτές η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στέκεται στην κορυφή του Λόφου Κορκοβάντο ως ο Χριστός Λυτρωτής του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σε άλλη μία ο Τόμας Μίλερ πυροβολεί με brazuca (επίσημη μπάλα του Μουντιάλ), ενώ ο Hulk - που σημειωτέον είναι το όνομα του κεντρικού επιθετικού της Βραζιλίας- δεν φαίνεται και τόσο «απίστευτος» (σσ. όπως είναι ο τίτλος της ταινίας Incredible Hulk)

Μία ακόμη φωτογραφία εμφανίζει τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Πελέ να... μη θυμάται ότι είναι Βραζιλιάνος, αλλά να δηλώνει ότι είναι από τη... Γκάνα!
Η Μέρκελ Χριστός του Ρίο, ο θλιμμένος Hulk και ο Πελέ που... δηλώνει Γκανέζος

Το Άγαλμα του Χριστού, πάνως, που είναι σήμα κατατεθέν του Ρίο ντε Τζανέιρο γρήγορα με το photoshop εμφανίστηκε ως θλιμμένο με το πρόσωπο ανάμεσα στις παλάμες του, να λέει στους Γερμανούς να «Σταματήστε, για όνομα του Θεού» ή φωτισμένος με τα χρώματα της γερμανικής σημαίας.

Η Μέρκελ Χριστός του Ρίο, ο θλιμμένος Hulk και ο Πελέ που... δηλώνει Γκανέζος

Μερικές ακόμη εικόνες που «παρήλασαν» από το διαδίκτυο δείχνουν τον (τραυματία) Νεϊμάρ με ένα αναψυκτικό 7UP αναχείρας, με εμφανή τη σημειολογική αναφορά στα επτά γκολ, σε έναν τοίχο μία γερμανική σημαία σαν τέρας που καταπίνει την αντίστοιχη βραζιλιάνικη, ενώ άλλη παρομοιάζει τη Βραζιλία με πορτοκάλι και τη Γερμανία με αποχυμωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: