"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ : H παγκόσμια πρωτοτυπία της αχτύπητης Αριστερής βλακείας!!! - Η Αριστερή Μπανανία της Βολιβίας δημιούργησε το πρώτό "αριστερό" ρολόι στην παγκόσμια ιστορία - Συνεδριάζει η Κουμουνδούρου για να εξετάσει πρόταση μεταφοράς της πατέντας στγν εγχώρια Σοβιετία!

Photo: Τουρίστας θαυμάζει το ελληνικό κάλλος στο Μουσείο της Ακρόπολης, χωρίς να φαντάζεται, κατά πάσα πιθανότητα, τον νεοελληνικό κάλο ― στον εγκέφαλο...

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Ε​​δώ, δυστυχώς, οι μεταρρυθμίσεις πάνε με το βήμα του κάβουρα. Ομως, στη Βολιβία του προέδρου Εβο Μοράλες προχωρούν αλματωδώς. Από την περασμένη Τρίτη, το ρολόι που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου του κοινοβουλίου, στην πρωτεύουσα Λα Παζ, παρουσιάζει μία παγκόσμιο πρωτοτυπία: η φορά της αρίθμησης των ωρών είναι αντίστροφη, ενώ οι δείκτες κινούνται αριστερόστροφα. 


Πρόκειται, δηλαδή, για το πρώτο «αριστερό» (με την πολιτική έννοια του όρου) ρολόι του κόσμου, αντάξιο της κυβέρνησης του Μοράλες, που συναγωνίζεται σε εκκεντρικότητα τον μακαρίτη Τσάβες


Το ρολόι εξακολουθεί πάντα να δείχνει τη σωστή ώρα, οπότε δεν πειράζει αν χρειάζεται καιρός ώσπου να το συνηθίσει ο κόσμος. Σημασία έχει ότι κάθε συνειδητοποιημένος αριστερός δεν μπορεί παρά να αισθάνεται ικανοποίηση βλέποντας τον χρόνο να προχωρεί προς τα αριστερά.



Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, που ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης, χαρακτήρισε τη μετατροπή «απολύτως λογική», καθώς η Βολιβία βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο και όχι στο βόρειο. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε δημόσιο χώρο, όπου ο υπουργός Εξωτερικών κάρφωσε μία ράβδο στο έδαφος και έδειξε σε όλους πως η σκιά της εκινείτο αντιστρόφως προς τους δείκτες των ρολογιών, που εισήγαγαν οι αποικιοκράτες στη χώρα. 


«Μας άνοιξε τα μάτια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η μετατροπή θα εφαρμοσθεί σε όλα τα ρολόγια που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Ο δε πρόεδρος του Κογκρέσου εξήγησε την πολιτική σημασία του μέτρου: «Είναι σαφής ένδειξη ότι η αποαποικιοποίηση της χώρας και του λαού της προχωρεί», είπε και είμαι βέβαιος ότι αισθάνθηκε βαθιά ικανοποίηση ― αν και κανονικά θα αρκούσε μόνον η ταπεινή ηδονή της αυτοϊκανοποίησης.


Μια τόσο περιττή «μεταρρύθμιση», που μόνον προβλήματα προξενεί και τίποτε παραπάνω, με κάνει να συνειδητοποιώ ότι το μέγιστο πλεονέκτημα της Αριστεράς, σε χώρες όπου το δικαίωμα της ψήφου είναι καθολικό, έγκειται στο ότι οι χαζοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Εξ ου και η κολακεία των πολλών (των χαζών), δηλαδή ο λαϊκισμός που βασίζεται στην εξιδανίκευση της βλακείας, είναι η πλέον πρόσφορη μέθοδος της Αριστεράς για να αποκτήσει την εξουσία

Εντούτοις, δεν την αποκτά για λογαριασμό των χαζών. 

Πάντα υπάρχουν κάποιοι «έξυπνοι» για να παριστάνουν τους χαζούς και να εκμεταλλεύονται τη μάζα των χαζών προς ίδιον όφελος ― έτσι έγινε παντού όπου εφαρμόσθηκε ο σοσιαλισμός. (Αυτό όχι μόνον δεν είναι δύσκολο, αλλά είναι και αναπόφευκτο δυστυχώς. Διότι μία από τις θεμελιώδεις διαφορές του χαζού από τον έξυπνο είναι ότι ο έξυπνος, εφόσον είναι πονηρός, μπορεί να παίξει τον βλάκα ― το αντίστροφο όμως είναι αδύνατο...).  


Η μόνη απάντηση στο πρόβλημα της πλειοψηφίας των βλακών είναι η λειτουργία αξιοκρατικών θεσμών, των οποίων το κύρος θα είναι σεβαστό από όλους.  


Οσες χώρες στον κόσμο έχουν προοδεύσει, σε αυτό ακριβώς το οφείλουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: