"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Βουλευτής του Ερντογάν πιάστηκε να πίνει και τον καλούν να παραιτηθεί

Βουλευτής του Ερντογάν πιάστηκε να πίνει και τον καλούν να παραιτηθείΤο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του ισλαμοσυντηρητικού τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από έναν περιφερειακό αξιωματούχο του να παραιτηθεί μετά την ανάρτηση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικόνων που τον έδειχναν να καταναλώνει αλκοόλ, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Χουριέτ.

Ο Μουσταφά Τσελεμπί, επικεφαλής του AKP στην επαρχία Μούγκλα στη νοτιοδυτική Τουρκία, εμφανίζεται στις φωτογραφίες αυτές να πίνει αλκοόλ με δύο συναδέλφους του, επισημαίνει η εφημερίδα στον ιστότοπό της.

Αν και η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται στην Τουρκία, δεν αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από το AKP.

Μάλιστα ο Ερντογάν δεν πίνει αλκοόλ και δεν καπνίζει. Όλα τα στελέχη του κόμματός του καθότι είναι πιστοί μουσουλμάνοι αναμένεται να έχουν την ίδια συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τη Χουριέτ, το AKP όρισε έναν αξιωματούχο της γειτονικής επαρχίας, της Σμύρνης, τον Αϊντίν Σενγκούλ να διεξάγει έρευνα για το επεισόδιο αυτό.


Ο Σενγκούλ συνέστησε την παραίτηση του Τσελεμπί, ενώ την ίδια άποψη είχε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: