"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τουρκική φιέστα στη Θράκη...


Κανονική παράσταση έδωσε στη Θράκη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Εμρουλάχ Ισχέρ που περιόδευσε σε Ροδόπη και Ξάνθη με αφορμή το Ραμαζάνι. 

Επισκέφθηκε την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και την «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» για να καταγγείλει την Ελλάδα που δεν αναγνωρίζει την «τουρκική ταυτότητα» στις ονομασίες των συλλόγων. 

Επισκέφθηκε τους ψευδομουφτήδες ζητώντας τη νομιμοποίησή τους από την Ελλάδα και υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα στους «Τούρκους αδελφούς του της Δυτικής Θράκης». 

Τέλος ζήτησε από την Ελλάδα να αποδεχθεί τα μειονοτικά δικαιώματα και να ανταποκριθεί στα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία.
 
Ο Εμ. Ισχέρ δεν ήρθε μόνος του, αλλά συνοδευόταν από μεγάλη αποστολή. Από τον πρόεδρο της TICA (οργανισμός που διαχειρίζεται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για αναπτυξιακή βοήθεια), τον γενικό διευθυντή του IRCICA (ίδρυμα μελέτης ισλαμικού πολιτισμού), τον κυβερνήτη της Αδριανούπολης, βουλευτές, νομάρχες και πανεπιστημιακούς. Από κοντά στον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό ήταν φυσικά από τη μια μεριά ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής και από την άλλη οι μειονοτικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αλβανοί τζιχαντιστές
Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία μάς έφτασε από την Αλβανία. Αρκετοί Αλβανοί μάχονται στις γραμμές των τζιχαντιστών και ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτοι Αλβανοί νεκροί και τραυματίες στη Συρία και στο Ιράκ. Τα αλβανικά ΜΜΕ έγραψαν για Αλβανό τζιχαντιστή που τραυματίστηκε και αφού νοσηλεύτηκε στην Τουρκία, τώρα μεταφέρθηκε από τον αδελφό του σε νοσοκομείο της Λάρισας. 

Το γνωρίζουν αυτό οι αρμόδιες Αρχές, μια και υπάρχει υποχρέωση να ενημερώνουν τις ευρωπαϊκές Αρχές για Ευρωπαίους τζιχαντιστές που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: