"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (18/7/ΧΧΧΧ)

64: O αυτοκράτορας Νέρων πυρπολεί την Ρώμη. Μπροστά στη γενική κατακραυγή, διαδίδει ότι οι χριστιανοί είναι υπαίτιοι και ξεκινά τους διωγμούς εναντίον τους.

1922: Με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, κηρύσσεται η αυτονομία της Μικράς Ασίας, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συμφωνίας ανακωχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

1925: Ο Αδόλφος Χίτλερ εκδίδει τον πρώτο τόμο της προσωπικής του διακήρυξης με τίτλο «Ο Αγών μου»

1936: Με την εξέγερση του στρατηγού Φράνκο εναντίον της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, ξεκινά ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος, που θα κρατήσει έως το 1939 και θα τελειώσει με την πλήρη επικράτηση του στρατηγού.

2002: Ανακοινώνεται και επισήμως ότι οι αρχές προχώρησαν, ουσιαστικά, στην εξάρθρωση του εκτελεστικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»

1921: Γεννιέται ο Τζον Γκλεν, αστροναύτης και πολιτικός, ο πρώτος αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη (1962).





1918: Γεννιέται ο ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: