"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι αθώοι της άρσης βαρών

Όχι, δεν συνέβη ποτέ κάτι βρώμικο. Ήλθε ένα πακέτο από την Κίνα, όλα στα κινέζικα γραμμένα απ’ έξω και οι αθλητές μας δεν ήξεραν τι καταπίνουν. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Μετά το μνημόνιο, που ευτυχώς κανείς δεν το εμποδίζει να ολοκληρωθεί και το πλεόνασμα που φουσκώνει και αυξάνει με τις ώρες πια και όχι με τις ημέρες, την Παρασκευή είχαμε κι άλλα καλά νέα για τον τόπο αυτόν. Τελείωσε ένα ακόμη δράμα της σημερινής Ελλάδας και πάει να στηθεί ντεκόρ παραδείσου σ’ αυτά τα χώματα. Αθώοι όσοι εκεί στην Άρση Βαρών είχαν κατηγορηθεί ότι αντί να παραγγείλουν στην Κίνα βιταμίνες και αθώες πρωτεΐνες, παρήγγειλαν ουσίες που σε κάνουν παράνομα πιο δυνατό και ανοξείδωτο. Και οι άλλοι, που εκτός από τα ξύδια της τελευταίας στιγμής, κατέβασαν τις ουσίες των Κινέζων αμάσητες και χωρίς να ρωτήσουν τι τους έδωσαν και αυτοί αθώοι.

Όχι, δεν συνέβη ποτέ κάτι βρώμικο. Συνέβη αλλιώς, και το γράφω όπως εγώ το κατάλαβα. 

Ήλθε ένα πακέτο από την Κίνα, όλα στα κινέζικα γραμμένα απ’ έξω, ακόμη και τα ονόματα των παραληπτών από όσο συμπεραίνει κάθε λογικός άνθρωπος. Και ούτε καν στα κεφαλαία κινέζικα, που απ’ όσο ξέρω, από άλλες γλώσσες τουλάχιστον είναι πιο εύκολα να τα διαβάσεις. Οπότε άμα δεν ξέρεις να διαβάσεις δεν ξέρεις και τι έχει μέσα ένα πακέτο με ουσίες από την Κίνα, αλλά δεν θέλεις και να το πετάξεις ή να φωνάξεις κάποιον που μπορεί να βρει τι είναι, τι θα κάνεις;  

Τι από το να τις δοκιμάσεις για να καταλάβεις τι σου έστειλαν και πόσο καλά ενεργούν. Υποβάλλεσαι σε μια μικρή θυσία, δηλαδή.

Το θέμα, λοιπόν, είναι λήξαν. Μόνο τα συμπεράσματα δεν λήγουν:
  • Η Ελλάδα δεν ανήκει στις άλλες χώρες, εκείνες που παραδέχθηκαν ότι στην Άρση Βαρών εδώ και δεκαετίες γινόταν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Άρα οι δικοί μας αθλητές όχι μόνο δεν πήραν ποτέ ουσίες αλλά νικούσαν και αυτούς που έπαιρναν.
  • Είμαστε οι πιο έξυπνοι και οι πιο δυνατοί στον κόσμο.
  • Οι Κινέζοι έστειλαν κατά λάθος στην Ελλάδα, που δεν χρησιμοποιούν οι αθλητές της παράνομες ουσίες, τις παράνομες ουσίες που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές μας. Έτσι αποδείχθηκε το πόσο βρώμικα μας έπαιζαν οι άλλοι όλο αυτόν τον καιρό.
  • Ψέματα έλεγαν κάποιοι πως όταν έκλεισε η τότε Ανατολική Γερμανία και ξεχείλισε η μπόχα για το ντοπάρισμα των αθλητών της, μερικοί από τους Γερμανούς μποχίτες έφθασαν και έως την Ανατολική Μεσόγειο για να κάνουν ιδιαίτερα.
  • Δεν υπήρξε ποτέ μια τσάντα που κάποιος δυσαρεστημένος αθλητής της Άρσης Βαρών αλλά και Αστυνομικός είχε γεμίσει με κάτι παράξενες ενέσεις που ο προπονητής τους τότε τις έκανε αυτοπροσώπως και όντας φρέσκες ακόμη είχαν επάνω ακόμη και αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Και θα εύρισκες από εκεί αμέσως ποιοι έπαιζαν τον… γιατρό αντί να προπονούν ή να προπονούνται. Την τσάντα αυτήν και όσοι την είδαν ή την ακούμπησαν, από αθλητές έως και μεγαλο-δημοσιογράφοι, ειδοποιήθηκαν τότε, για το καλό τους, να λένε πολλές φορές την ημέρα: Δεν την είδα, δεν την είδα.
  • Σε όσα σάιτ είδα να γράφουν για το θέμα είχαν το ίδιο κείμενο, και γεμάτο με μπράβο. Να, που όλοι όσοι γράφουν σκέφθηκαν αυθόρμητα(!)το ίδιο πράγμα.
  • Το καλύτερο αναβολικό είναι η ελληνική φασολάδα με κινέζικο συμπλήρωμα από νουντλς. Μόνο που έχουν κοστίσει κάτι εκατομμύρια στους πολίτες.

  • Θα πρέπει όσοι αθωώθηκαν να ράβουν τώρα ξανά τις στρατιωτικές τους στολές που τότε τους αφαιρέθηκαν (όσο να πεις, από το 2008 να τους κάνουν ακόμη οι παλιές;). Ξαναβάλε πίσω στη θέση τους και όλα τα γαλόνια. Μόνο ο μισθός αδυνάτισε, αλλά λίγο κι αυτός…

  • «Και εγώ», ακούω κάποιον να λέει, «που είχα ανακατευτεί κάποτε παλιά με τη δοξασμένη την Άρση των Βαρών, που περίμενα την απόφαση αυτή για να ανακοινώσω πως κατεβαίνω για Περιφερειάρχης καθαρός και ακηλίδωτος… Ε, ναι, κατεβαίνω και σας λέω τώρα ανταμείψτε με. Και χαρείτε που μπορείτε ακόμη να με ψηφίζετε» 


Δεν υπάρχουν σχόλια: