"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: 10 οι νεκροί σε αιματηρές διαδηλώσεις στον σοσιαλιστικό παράδεισο-πρότυπο της Κουμουνδούρου!

Βενεζουέλα: 10 νεκροί σε αιματηρές διαδηλώσεις Οι θάνατοι δύο ακόμα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 10 από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και ξέσπασαν οι μαζικές διαμαρτυρίες στη χώρα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μία φοιτήτρια η οποία πυροβολήθηκε στο πρόσωπο την περασμένη Τετάρτη με σφαίρες καουτσούκ από την στρατιωτική αστυνομία, υπέκυψε στα τραύματά της, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Ένας ακόμα άνδρας σκοτώθηκε το Σάββατο στο Καράκας όταν οδηγώντας τη μηχανή του έπεσε πάνω σε συρματόπλεγμα το οποίο είχε τοποθετηθεί σε ένα δρόμο από διαδηλωτές, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μιγκέλ Ροντρίγκεζ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων ανέρχεται στους 134, δήλωσε την Παρασκευή η γενική εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγκα. Συνολικά 124 άτομα έχουν συλληφθεί από τις 11 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έχει εξαπολύσει κατηγορίες κατά των διαδηλωτών ότι προσπαθούν να σκηνοθετήσουν πραξικόπημα προκειμένου να ανατραπεί η κυβέρνησή του. 

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της καταγγέλλει τη δυσανάλογη καταστολή των διαμαρτυριών και τις επιθέσεις κατά των διαδηλωτών από τους ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης.


Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Λεοπόλντο Λόπεζ, έχει συλληφθεί ως ο ηγέτης της υποτιθέμενης εξέγερσης, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: