"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ TOY KΟΣΜΟΥ - BOΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Δίνονς τα ακόμα και ένα ολόκληρο μεροκάματο για μία σοκολάτα στο κομμουνιστικό μπουρδέλο!

Δύο στρογγυλοί δίσκοι γκοφρέτας επικαλυμμένοι με σοκολάτα που αγκαλιάζουν μία στρώση κρέμας. Αυτή είναι η σύσταση του σοκολατένιου γλυκίσματος που ξετρελαίνει τους Βορειοκορεάτες, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι ακόμα και να δώσουν ένα ολόκληρο μεροκάματο για να το γευθούν.


Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το Choco Pie που παράγεται στη Νότιο Κορέα, έχει γίνει ανάρπαστο πέραν των συνόρων, φτάνοντας ακόμα και στην υπερσυντηρητική Βόρειο Κορέα, όπου για να το απολαύσει κάποιος μπορεί να προσφέρει ακόμα και 10 δολάρια, την ώρα που ο μέσος μηνιαίος μισθός κυμαίνεται ανάμεσα στα 100-200 δολάρια.


Λέγεται, πως την πρώτη… γεύση γύρω από το περίφημο σοκολατένιο γλύκισμα, την πήραν Βορειοκορεάτες εργαζόμενοι εργοστασίου στη Νότιο Κορέα, όπου στο διάλειμμα οι υπεύθυνοι τους μοίραζαν σούπα και γλυκά.

Όσοι, το κατανάλωναν, μαζί  με ένα ποτήρι Coca Cola, έμοιαζαν «εκστασιασμένοι» από τη γεύση, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του εργοστασίου.

Στην πορεία, όμως πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που δεν έτρωγαν το Choco Pie εν ώρα εργασίας, αλλά προτιμούσαν να το μοιραστούν με την οικογένειά τους.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι πήραν μία ιδέα από τον καπιταλισμό και τελικά… δεν ήταν και τόσο άσχημα. Είχαν συνδέσει τις ΗΠΑ με κάτι διαβολικό και το γεγονός ότι μπορούσαν να απολαύσουν κάτι που δημιουργήθηκε εκεί, κυρίως η Coca Cola, τους άνοιξε τα μάτια», δήλωσε στο CNN ένας από τους ιδιοκτήτες εργοστασίου.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως δεν ήταν λίγοι όσοι διακινούσαν τα πολύτιμα γλυκίσματα στη μαύρη αγορά για να στρογγυλοποιήσουν το εισόδημά τους.
 

Όλα αυτά  την ώρα που για δεκαετίες οι Βορειοκορεάτες υπέφεραν από έλλειψη τροφίμων, ενώ αργότερα είχε απαγορευθεί και η κατανάλωση χάμπουργκερ, πίτσας και τηγανιτής πατάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: