"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Χουντονόμο για τους εκπαιδευτικούς επαναφέρει o Eρντογάν - Αυτη την ισλαμοφασιστική μπανανία θέλουμε να βάλουμε στην Ε.Ε. !!!

Χουντονόμο για τους εκπαιδευτικούς επαναφέρει η Τουρκία Τα «επίσημα ζητήματα» είναι άλλο ένα σημείο τριβής στην Τουρκία, αφού με την αλλαγή στον πειθαρχικό κανονισμό του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα επιβάλλεται ποινή επίπληξης στους εκπαιδευτικούς που κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης για «επίσημα ζητήματα» για τα οποία είναι αναρμόδιοι.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον κανονισμό που είχε εγκρίνει το 1982 η στρατιωτική χούντα. Η διαφορά είναι ότι στο νέο κανονισμό, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης, οι εκπαιδευτικοί που «κάνουν δηλώσεις στον τύπο, τα πρακτορεία ειδήσεων και τα ραδιοτηλεοπτικά ιδρύματα σε επίσημα ζητήματα δίχως να είναι αρμόδιοι, πέραν των επιστημονικών δηλώσεων» θα αντιμετωπίζουν την ποινή της επίπληξης.
Στον προηγούμενο κανονισμό η αντίστοιχη ποινή ήταν χρηματική και επιβαλλόταν μέσω κατακράτησης από το μισθό του εκπαιδευτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: