"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ - BOΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: To κομμουνιστικό τσίρκο στέλνει επιστολή συμφιλίωσης στη Σεούλ

Ανοικτή επιστολή συμφιλίωσης έστειλε το καθεστώς της Βορείου Κορέας στην κυβέρνηση της Σεούλ, καλώντας την να εργαστούν από κοινού για να μπει τέλος σε όλες τις «εχθρικές στρατιωτικές δράσεις».
 

«Είναι σημαντικό να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών και να ληφθεί μια θαρραλέα απόφαση να σταματήσουν όλες οι εχθρικές στρατιωτικές δράσεις» αναφέρεται στην επιστολή της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας.
Η επιστολή εστάλη με εντολή του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ- Ουν.

 

Η κίνηση δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στη Νότιο Κορέα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η πλέον σημαντική στρατιωτική δράση είναι να εντοπίσουμε το κρυμμένο κίνητρο πίσω από την κίνηση που έκανε ο εχθρός μας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι εντάσεις που υπάρχουν ακόμα στην Χερσόνησο οφείλονται αποκλειστικά στη Βόρειο Κορέα: «Ο μόνος τρόπος να επιλυθεί αυτό είναι η Βόρειος Κορέα να βάλει τέλος στην επιθετική της ρητορική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: