Αποπροσανατολισμός με τον Ξηρό και την τρομοκρατία όσο γίνεται. Λαϊκισμός με το τιμολογιακό και φορολογικό «στρίμωγμα» της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων.
Ούτε απολύσεις, ούτε διώξεις επίορκων, ούτε διαθεσιμότητα, ούτε συρρικνώσεις στα Πανεπιστήμια θα δούμε όσο και αν προσπαθήσουμε μέσα στο σκοτάδι που μας οδηγούν με τα γνωστά και δοκιμασμένα πολιτικά μανουβραρίσματα.
Στα Πανεπιστήμια όπου μετά την σκηνοθετημένη φασαρία και τους κινδύνους για το εξάμηνο... οι πάντες δουλεύουν και θα δουλεύουν. H κατάσταση θα συνεχιστεί όπως την ξέραμε από το 2007 με μόνη διαφορά ότι οι διοικητικοί θα μεταμφιεσθούν... σε ερευνητές και τα χρωστούμενα σε υπερωρίες... Όσοι την πάτησαν με το εξάμηνο την πάτησαν...
Στο υπόλοιπο κράτος οι επίορκοι που ξεκίνησαν ως 7.000 και μειώθηκαν σε 2.000 θα περιοριστούν στους 200-300 (αναγκαστικά γιατί έπρεπε να είναι ήδη φυλακή) και μάλλον θα συνταξιοδοτηθούν.
Στους κρατικούς Οργανισμούς που δήθεν θα διαλυθούν και που αρχικά ήταν 200 αλλά περιορίσθηκαν στους 40 και τώρα θα γίνουν 21, θα επικρατήσει τέτοια σύγχυση που κανείς δεν θα καταλάβει τελικά ποιος διαλύθηκε και ποιος από τις στρατιές των προσλήψεων χώθηκε σε άλλους Οργανισμούς που δεν είναι σε διάλυση.
Στην αποκρατικοποίηση τα πάντα θα παγώσουν με σειρά από προσχήματα και εμπόδια δήθεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που θα προκαλούν και μόνοι τους) προκειμένου να κερδίσουν περισσότερο χρόνο.
Ο στόχος εδώ είναι διπλός:
Πρώτον να πάμε στις εκλογές του Μαΐου και στις βουλευτικές το 2015 χωρίς το κόστος του ξεπουλήματος του κράτους.
Δεύτερον να φουντώσουν οι απολύσεις με την συρρίκνωση ή το κλείσιμο εργοστασίων και μικρομεσαίων του ιδιωτικού τομέα ώστε να «δουλέψει» ο κοινωνικός αυτοματισμός του προβλήματος της ανεργίας και έτσι να περάσει στα μαλακά η διατήρηση και άχρηστων Οργανισμών και υπεράριθμων κρατικών υπαλλήλών.
Η ίδια τακτική θα εφαρμοσθεί και στο υπόλοιπο κράτος για να διατηρηθεί, ως έχει, μέχρι να περάσει για τα καλά η προπαγάνδα για το πλεόνασμα και την έξοδο από την κρίση και να απαλλάξουν έτσι το κράτος από τις ενοχές του υπερπληθυσμού και της σπατάλης.
Για στάχτη στα μάτια των «κουτόφραγκων» θα συνεχίσουν το άνοιγμα προς τις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα (όπως των πιστοποιημένων μηχανικών) αλλά χωρίς να καταργείται και η παραμικρή παρόμοια κρατική υπηρεσία.
Παράλληλα θα παρουσιάζονται στην τρόικα προγράμματα απασχόλησης που δεν θα είναι άλλα από αυτά τα ρουσφετολογικά των Δήμων και των Περιφερειών λόγω των προσεχών εκλογών και αργότερα λόγω των βουλευτικών.
Πρόκειται για ασφαλέστατη συνταγή διατήρησης του κράτους στην γνωστή του μορφή εξαιρουμένων βεβαίως των κρατικών υπαλλήλων που τους πανικόβαλαν επίτηδες προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν όπως-όπως και έτσι να έχουν νούμερα να μιλάνε για μείωση του Δημόσιου τομέα...
Και στην συνταγή αυτή συμφωνούν ασφαλώς (χωρίς να είναι αναγκαία και η ελάχιστη συνεννόηση) τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση αφού κανείς από τα άκρα δεξιά μέχρι τα άκρα αριστερά δεν διανοείται να βγει και να ζητήσει μείωση κράτους και κρατικών υπαλλήλων.
Ενώ λοιπόν θα εξελίσσεται το σχέδιο του καμουφλαρισμένου κρατισμού οι ιθαγενείς θα ταΐζονται και πάλι με θεάματα τριγμών στα θεμέλια της δημοκρατίας... και κοινωνικής δικαιοσύνης...Ο Ξηρός και η τρομοκρατία θα καλύψουν τα σενάρια των κινδύνων για την δημοκρατία. Αυτό βολεύει και τους τρομοκράτες αφού έστω και με πλάγιο τρόπο δυναμιτίζουν την κοινωνία και τους πολίτες.
Και το κυνήγι της φοροδιαφυγής και της υπερτιμολόγησης των κρατικών υπηρεσιών «ενάντια στο κεφάλαιο...», δηλαδή των βιομηχανιών που έχουν μείνει και των μικρομεσαίων αφού τον θεωρούν όχλο που δεν ελέγχεται πολιτικά (έτσι νομίζουν) θα είναι οι «παραστάσεις του λαϊκού θεάτρου» που μαζί με νέα σενάρια για καταχρήσεις και κομπίνες Δήμων, υπηρεσιών και Οργανισμών θα απασχολούν τους ιθαγενείς-φορολογούμενους όταν το κράτος παραμένει και στο ύψος και στο βάθος του...
Οποίος σπεύσει να αποδώσει όλα αυτά σε εξωπραγματικά σενάρια θα πρέπει να απαντήσει σε τέσσερις απλές ερωτήσεις:
- Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων στους τομείς ενέργειας, υδάτων, μεταφορών και υποδομών και ποιες ρήτρες υπάρχουν για την πραγματοποίησή τους;
- Ποιος ο πραγματικός σκοπός των επιδιωκόμενων «νέων οργανογραμμάτων» στα ΑΕΙ όπου θα πρυτανεύουν οι ερευνητές...;
- Ποιοι Οργανισμοί θα κλείσουν (ακριβώς αλά ΕΡΤ) χωρίς να μεταφερθούν υπάλληλοι και αρμοδιότητες σε άλλους Οργανισμούς ώστε από άχρηστοι (Οργανισμοί) να χαρακτηριστούν χρήσιμοι;
- Γιατί τις θέσεις των 10.000 που θα προσληφθούν ως άτομα ειδικών προσόντων στο κράτος δεν μπορούν να τις καλύψουν εξίσου ικανά άτομα που εργάζονται ήδη σε κρατικές υπηρεσίες αλλά σε αντικείμενα εκτός των προσόντων και της επιστήμης τους;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου