"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΗΠΑ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Λύνει το αποκλειστικό του συμβόλαιο με τα Blackberry το αμερικανικό Πεντάγωνο

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι λύει το αποκλειστικό συμβόλαιό του με την κατασκευάστρια εταιρεία των κινητών τηλεφώνων Blackberry, την καναδική Research in Motion (RIM) και κάλεσε τους ανταγωνιστές της RIM, όπως η Apple, να τού υποβάλουν προσφορές για κινητά τηλέφωνα πολλαπλών χρήσεων.

Οι τελωνειακές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι επίσης αφήνουν τον καναδικό όμιλο για να στραφούν στο iPhone της Apple.

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ωστόσο ότι θα εξακολουθήσει τη συνεργασία του με τα Blackberry και ότι ένας μεγάλος αριθμός συσκευών της RIM θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται από όλο τον προσωπικό του Πενταγώνου.


Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υπολοχαγός Ντάμιεν Πίκαρτ εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι το υπουργείο επιθυμεί να ανοίξει την αγορά σε πολλούς διανομείς με τις ίδιες «αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας».

Η νέα αυτή διάταξη θα δοκιμαστεί αρχικά σε μια υπηρεσία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: