"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΕΣ ΨΩΝΑΡΕΣ - ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Tαξιδεύοντας με αυτήν την ιπτάμενη κρεβατοκάμαρα ο Κούλης θα λύσει τα προβλήματα της εξωτερικής μας πολιτικής! Τί δεν καταλαβαίνεις?


Γράφει το ΑΝΤΙΝΕWS

Η ιπτάμενη κρεβατοκάμαρα της φωτογραφίας είναι μια μόνον από τις πολλές ανέσεις που προσφέρει το αεροσκάφους Falcon 7X.

Είναι το αεροσκάφος που θα αγοράσει η κυβέρνηση.

Εννοείται με λεφτά Ελλήνων φορολογουμένων.

Το χειρότερο: μέσω «αντισταθμιστικών ωφελημάτων», δηλαδή με λεφτά φορολογουμένων που προορίζονται για την εθνική άμυνα (το Falcon 7X έχει τρείς μηχανές Rafale).

Αρκεί μια ματιά στον σχετικό σύνδεσμο (link) της Dassault Groupγια να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής ότι πρόκειται για ιδιωτικό αεροσκάφος ιδιαίτερης πολυτέλειας κατασκευασμένο για celebrities.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Dassault το κατατάσσει στην κατηγορία business aviation και όχι στα κρατικά αεροσκάφη.

Αρκεί επίσης μια ματιά στο TOP 10 των κρατικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούν πολιτικοί ηγέτες (σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία) για να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής ότι είναι όλα πρώην επιβατικά αεροσκάφη (Boeing και Αirbus) που απλώς χρησιμοποιούνται (ελαφρώς μετασκευασμένα) για τις ανάγκες προέδρων και πρωθυπουργών.

Οι Μπάιντεν, Πούτιν, Σι Τζιπίνγκ δεν διανοήθηκαν να αγοράσουν (με λεφτά φορολογουμένων) αεροσκάφος των celebrities για τις μετακινήσεις τους.

Ο λόγος είναι απλός.

Οι ηγέτες δεν ταξιδεύουν ιδιωτικά ως celebrities.

Οι προεδρικές ή κυβερνητικές αποστολές εκτός από υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων) αναγκαίο αριθμό εκπροσώπων του Tύπου που δεν χωράνε στις (maximum) 19 θέσεις του Falcon 7X.

Η αντίληψη ότι ο «πρόεδρος» ταξιδεύει μόνος και οι υπόλοιποι με πτήση της «γραμμής»...

 

 εκτός από το κόστος των εισιτηρίων χρεώνει τους πολίτες και με την δυσάρεστη αίσθηση ότι πληρώνουν «μεγαλομανίες».

Ειδικά όταν πληροφορηθούν ότι εκτός από τον πρωθυπουργό οι πρώτοι που αγόρασαν Falcon 7X (αλλά αυτοί με δικά τους λεφτά) είναι οι CEO της Volkswagen (τυχαίο;) και της SHELL και ο Στήβεν Σπίλμπεπργκ (τυχαίο!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: