"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ο ανοιχτοχέρης Ακάρ, άρχισε τις μοιρασιές στο Αιγαίο

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

Γαλαντόμος και μεγαλόψυχος εμφανίστηκε αυτή τη φορά ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σε δηλώσεις του για τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου είπε ότι,  «η Τουρκία είναι έτοιμη να μοιραστεί τον πλούτο αυτής της περιοχής μεταξύ των χωρών μας, με δίκαιο τρόπο και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και να οικοδομήσουμε μαζί ένα ειρηνικό μέλλον».

Εδώ δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει μαζί του ή να κλάψει γι΄αυτά που λέει, γιατί φυσικά δεν πιστεύει κι ο ίδιος τίποτα απ΄ όσα λέει.

Κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα ο κύριος Ακάρ. Με λίγα λόγια θα μας κάνει τη χάρη να μας πάρει τα μισά κοιτάσματα που μας ανήκουν. Πάλι καλά που σκέφτηκε πως πρέπει ν’ αφήσει κάτι και για εμάς.

Μάλιστα στο παραλήρημά του περί Γαλάζιας Πατρίδας, δεν παρέλειψε να μας κάνει συστάσεις και για τα λεφτά που θα ξοδέψουμε για την άμυνά μας. Είπε πως είναι πεταμένα λεφτά του ελληνικού λαού, που τα χρειάζεται ο κόσμος και πως δεν θα μας προστατέψουν τα εξοπλιστικά που προγραμματίζουμε, γιατί η Τουρκία είναι ικανή και αποφασισμένη να προστατέψει τα δικά της συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας, στην οποία συμπεριλαμβάνει και την Κύπρο.

Αυτό σημαίνει πως τους έχει πιάσει στην Τουρκία πραγματικός πανικός με τα Rafale που παραγγείλαμε, τις συνολικά δέκα νέες και παλιές φρεγάτες που θα αποκτήσει το πολεμικό ναυτικό και θα ναυπηγηθούν στο επόμενο διάστημα. Με την αμερικανική βοήθεια σε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Τα χίλια και πλέον στρατιωτικά οχήματα που θα αντικαταστήσουν τα παλιά τζιπ και τα 70 επιθετικά ελικόπτερα που αποκτήσαμε απο τις ΗΠΑ. Αλλά κυρίως από την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα των F 35.

Νομίζουν πως με τέτοιου είδους φτηνές δηλώσεις, θα κάνουν τον κόσμο να στραφεί ενάντια στην απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να εξοπλίσει και να εκσυγχρονίσει τα τρία σώματα των ενόπλων μας δυνάμεων.

Δεν έχουν καταλάβει οι Μογγόλοι, ότι...

 

 εδώ στην Ελλάδα, μπορεί να έχουμε μεταξύ μας τις χιλιάδες πολιτικές διαφορές, αλλά στα θέματα της πατρίδας, είμαστε όλοι αποφασισμένοι να στηρίξουμε μέχρις εσχάτων την οποιαδήποτε κυβέρνηση κληθεί να αντιμετωπίσει μια κρίση με την Τουρκία.  

Αυτό δεν το έχουν καταλάβει ακόμη ή θέλουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: