"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΗΦΗΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Τί περιμένω αλλά και ΔΕΝ περιμένω από το νέο ασφαλιστικό...

 

Toυ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ

2 πράγματα για τη προσπάθεια μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

α) Τι ΔΕΝ περιμένω:
 

ΔΕΝ περιμένω αυτό που (λανθασμένα) συζητείται από τους "παρουσιαστές-αναλογιστές" των ΜΜΕ για 100% εξασφάλιση κτλ.

 
Δεν το περιμένω διότι, ΑΝ έχεις έναν ηλίθιο λαό που θα εκλέξει ηλίθια κυβέρνηση, που θα διορίσει ηλίθιους διαχειριστές, που θα κάνουν ηλίθιες επιλογές και θα τοποθετήσουν ανίκανους ελεγκτές και επόπτες, ενώ ταυτόχρονα έχεις ανίκανη δικαιοσύνη, ΔΕΝ υπάρχει εξασφάλιση για τίποτα (πχ βλ ομόλογα Ελληνικού δημοσίου).
Μιλάμε για πράγματα που έχουν συμβεί...



β) Τι περιμένω:
 

Σταθερή αποσύνδεση του ασφαλιστικού από τη δυνατότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων να παρεμβαίνουν ευκαιριακά και με πελατειακά κριτήρια στα ταμεία.
 

Αναφέρομαι σε ένα ευρύ πλαίσιο, όχι μόνο νομολογιακό, αλλά γενικότερης νοοτροπίας της Ελληνικής κοινωνίας όπου το "κάτω τα χέρια από τα ταμεία" θα γίνει πράξη.
 

Το πρόβλημα είναι ότι...

 

 στην Ελλάδα, όσοι φωνάζουν αυτό το χιλιοειπωμένο σύνθημα είναι ακριβώς οι ίδιοι που κατάστρεψαν τα ταμεία, ξανά και ξανά.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: