"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ και ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Άντε να δω, εσύ ο χαρωπός συνοδοιπόρος της σεξιστικής υπερηφάνειας τι θα απαντήσεις...

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Σ΄αυτή την ηλικία τα παιδιά δεν ξέρουν ούτε τι είναι ομοφυλοφιλία ούτε τι ετεροφυλοφιλία.  

Δεν ξέρουν ότι οι γονείς τους, εκτός από τις εκδηλώσεις τρυφερότητας που (θέλω να πιστεύω ότι) έχουν μεταξύ τους, κάνουν και κάτι άλλο, το οποίο μπορεί να είναι άγριο, ενστικτώδες ή και "βρώμικο". 

Δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει σεξουαλικός πόθος και ποιες είναι οι εκφάνσεις του. Το να ντυθούν κάποιοι ημίγυμνοι ως σκυλιά και ένας άλλος ημίγυμνος να τους σέρνει από την αλυσίδα δεν διαφέρει στο μυαλό τους από τη στολή που θα φορέσουν τις Απόκριες.

 

- Έχουμε όμως Απόκριες;

- Όχι.
- Τότε γιατί αυτοί ντύθηκαν έτσι μπαμπά;
- Γιατί έτσι τους αρέσει.
- Πάντα; Πάνε στη δουλειά τους έτσι;
- Όχι.
- Βγαίνουν βόλτα έτσι;
- Ούτε.

- Άρα τι είναι αυτά τα "ρούχα";


 

Άντε να δω, εσύ ο χαρωπός συνοδοιπόρος της σεξιστικής υπερηφάνειας (διότι οτιδήποτε έχει ως μοναδικό θέμα το σεξ είναι σεξιστικό, σας αρέσει δεν σας αρέσει, σύντροφοι) τι θα απαντήσεις. 

Έχω πει πολλές φορές πως την εκδήλωση του πόθου μεταξύ ενηλίκων εγώ τη σέβομαι όποια μορφή κι αν έχει, ακόμα και ακραία, διότι ο πόθος είναι η γλώσσα που βγάζει ο άνθρωπος στον θάνατο. Το σεξ είναι μια αναρχική πράξη κόντρα στη νομοτέλεια του σύμπαντος. Ξέρω ότι θα πεθάνω, Χάρε, αλλά κοίτα πώς σε έχω γραμμένο. Και να πέθαινα ετούτη τη στιγμή δεν θα με ένoιαζε. Όμως, όταν η σημειολογία του πόθου μεταφέρεται εκτός πλαισίου, γίνεται αυτόχρημα γελοία. Όσο γελοίο θα ήταν αν χρησιμοποιούσες φρασεολογία του σεξ ψωνίζοντας από τον μανάβη ή εξέφραζες με βογκητά στο σουπερμάρκετ την επιδοκιμασία σου για την έκπτωση 30% που έχουν τα απορρυπαντικά.


Η αίσθηση του γελοίου είναι θεμελιώδης ικανότητα του έμφρονος ανθρώπου. Διότι το τι εστί γελοίον είναι αδύνατον να προσδορισθεί με κανόνες. Ή το αντιλαμβάνεσαι ή δεν το αντιλαμβάνεσαι.
Και καμμιά φορά αρκεί ένα "τσικ" γα να γελοιοποιηθεί ένα μεγαλειώδες οικοδόμημα.

 



Τι δουλειά έχουν λοιπόν τα παιδιά σε μια τέτοια εκδήλωση; 

Τι μαθαίνουν; 

Για ποιο πράγμα είναι περήφανα και κουνούν την πολύχρωμη σημαιούλα;

Μόνο...

 

 σοβαρές απαντήσεις παρακαλώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: