"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΡΑΓΙΑΔΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Τι κάνει το Oruc Reis “στα μέρη μας” και το “εθνικό παραμύθι” που μάταια προσπαθούν να μας πουλήσουν


Το Oruc Reis, σαρώνει την περιοχή που έχει δεσμευτεί από τους Τούρκους με NAVTEX. Έχει αυξήσει ελαφρά την ταχύτητα σε 5,3 κόμβους (μέγιστη ταχύτητα 4,5 κόμβοι για διενέργεια ερευνών), συνεπώς μάλλον δεν  κάνει έρευνες.

 Αλλά το Oruc Reis δεν μας “επισκέφθηκε” για να κάνει έρευνες και δεν είναι και τόσο ειλικρινής η στάση της Αθήνας που έχει οχυρωθεί πίσω από το έωλο επιχείρημα που λέει “εντάξει ,είναι σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά δεν κάνει έρευνες”!

Το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία των Τούρκων που το συνοδεύουν ήρθαν για να κάνουν δήλωση αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας κι αυτό προκύπτει και από τους χάρτες που δημοσιοποιούν στα ΜΜΕ τους , με πρώτο και καλύτερο το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μπορούμε να “παραμυθιαζόμαστε” όσο θέλουμε. 

Μπορεί οι κυβερνητικοί μηχανισμοί επίσημοι και …ημιεπίσημοι να έχουν αναλάβει την προσπάθεια αποδόμησης οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης ,ωστόσο όπως συχνά γράφουμε ο κόσμος δεν είναι “πρόβατο”. Καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ΄ όσα θέλουν να του “περάσουν”.

 Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία ενός…μασάζ της ελληνικής κοινής γνώμης για συζητήσεις πολύ δυσάρεστες στα εθνικά μας ζητήματα.  

Το παράδοξο είναι ότι το …μασάζ έχουν αναλάβει μεταξύ άλλων και κάποιοι που μέχρι πρόσφατα “δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους” και κατηγορούσαν με μεγάλη ευκολία τους “άλλους” για “προδοσίες” και “ξεπουλήματα”.  

Ποντάρουν πολλά στην κούραση του κόσμου από τα μεγάλα καθημερινά του προβλήματα, που αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο δυσεπίλυτα.  

Ας μην εφησυχάζουν, γιατί ...


ο δρόμος είναι μακρύς κι έχουν αρχίσει να τον “τρέχουν” με μεγάλη ταχύτητα, πιστεύοντας ότι θα διανύσουν την απόσταση στα “μουλωχτά” για να φθάσουν στο τέρμα που οι “φίλοι και σύμμαχοι” έχουν καθορίσει.  

Όλοι κρινόμαστε, κυρίως εκείνοι που έχουν την ευθύνη αποφάσεων που καθορίζουν την τύχη της χώρας.  

Όπως κρίθηκαν οι προηγούμενοι θα κριθούν και οι σημερινοί. Μην έχουν καμία αμφιβολία γι΄ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: