"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο.

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

- Kύριε Μητσοτάκη μήπως πρέπει επιτέλους να πάτε στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο;
 
- Ναι, ναι, ναι. Εμείς γιατί κοίταξε στην εεε τέτοια αρχή, ούτε, ούτε και κοιτάξτε αυτοί δεν ήθελαν να ακούσ... για να καν.. για να γίνει αυτή η προσφυγή αλλα ύσ.. μόλις, μόλις όπως είπαμε ότι αυτό εμείς δεν καν... θέλαμε, αυτοί είπανε, όχι λέει θέλουμε να πάμε. Και εμείς μετά είπαμε ότι λέμε, δδεε, λέμε, δδεε θα πάμε, θααα κάνει, γίνει αυτό πάλι νεοσ.. νεοσ.. διαιτητ... για να ορισ..., για να, για να αυτο ξαναγίνει πάλι η προσφυγή.

- Δεν έπρεπε να υποχωρήσετε και οι δύο;
 
- Όχι δεν πειράζει, εμάς δεν μας πειράζει, ας γίνει όποτε θα κάνει θα ξ.. ορίσει εεε αυτή η Χάγη.

-Έτσι λοιπόν η Ελλάδα στην αρχή ήθελε, αλλά από την Τουρκία...
 
- Ναι, ναι, α μπράβο. Ύστερα ακούς μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει η προσφυγή, ε και μείς ύστερα είπαμε: 


Ντάξι θέλουμε εεε... δεν θέλουμε και μείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θελουμε, είπαν.. δεν θέλουμε και εμεις το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε κι εμείς θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να πάμε, μνενεμ.. εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά από όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει η προσφυγή όποτε το κάνει, το ορίσει η Ε.Ε.  

Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: