"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Κράτος εν κράτει

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου
Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle
 
Μετά την πετυχημένη κινητοποίηση των κατοίκων στα Βρασνά, με την οποία κατάφεραν ειρηνικά να αποτρέψουν την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στον τόπο τους, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) έβγαλε μια κατάπτυστη ανακοίνωση, λες και απευθύνεται σε τίποτα υποτακτικούς του.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Ο ΔΟΜ αξιολογεί τα χθεσινοβραδινά γεγονότα ως μεμονωμένα περιστατικά και καλεί το σύνολο των κυβερνητικών και των μη κυβερνητικών φορέων να συνεργαστούν, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά»

Είναι προφανές ότι ο ΔΟΜ και οι συν αυτώ, οι οποίοι διαχειρίζονται τα δισ. που εισρέουν στη χώρα για τους λαθρομετανάστες και φυσικά δεν έχουν κανένα σκοπό να χάσουν τα έσοδά τους, θορυβήθηκε ιδιαίτερα από την επιτυχία της κινητοποίησης του κόσμου. Και θορυβήθηκε, διότι αυτή αποτελεί «κακό» παράδειγμα, που μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές και τελικά τα εποικιστικά σχέδια του ΔΟΜ και των συν αυτώ για εξισλαμισμό της χώρας να πάνε περίπατο.

Αρχικά να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του ΔΟΜ, λέγοντάς του ότι δεν πρόκειται για κανένα μεμονωμένο περιστατικό, όπως θέλει να το παρουσιάσει η γκεμπελική προπαγάνδα του, αλλά για ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αθήνα, Λέσβος, Σάμος, Ωραιόκαστρο κ.ά. είναι κάποια από τα μέρη όπου συμβαίνουν εδώ και χρόνια «μεμονωμένα περιστατικά», τα οποία οι κάθε είδους ΔΟΜ αρέσκονται να αποκαλούν «ρατσιστικά», γιατί οι κάτοικοι δεν στρώνουν τα κόκκινα χαλιά στην επέλαση του Ισλάμ.

Στον ΔΟΜ προφανώς διαφεύγει ότι κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να διαμαρτύρεται ειρηνικά για πολιτικές και αποφάσεις που αισθάνεται ότι θα επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή του.  

Το ότι ο ΔΟΜ επιθυμεί να του το αφαιρέσει χρησιμοποιώντας τα εξαπτέρυγά του, τις ΜΚΟ, απλώς φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο αυτών των απρόσωπων οργανισμών, οι οποίοι έχουν υπερβεί τις αρμοδιότητές τους και λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.

Με αυτόν τον αέρα, που προφανώς έχουν πάρει από την προηγούμενη και την τωρινή κυβέρνηση, κάποιοι άγνωστοι καλούν το κράτος και τις ΜΚΟ να «αποτρέψουν» τέτοια περιστατικά. Δόξα σοι ο Θεός, στα σχολεία όπου πήγα έμαθα καλά ελληνικά. Και διαβάζοντας αυτό το κατάπτυστο φασιστικό κείμενο καταλαβαίνω ότι ο ΔΟΜ ουσιαστικά καλεί σε βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων του κόσμου. 

Πώς ακριβώς θα αποτρέψουν τον κόσμο; 

Θα τον χτυπήσουν, θα τον ψεκάσουν χημικά, θα τον συλλάβουν; 

Οι ΜΚΟ από πού κι ως πού έχουν αρμοδιότητα «αποτροπής»; Τι ακριβώς θα κάνουν; Θα κατεβάσουν τους τραμπούκους τους να απειλήσουν τον κόσμο;

Αν υπάρχει πραγματικά κάτι που είναι ρητορική μίσους και «με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία», σύμφωνα με το άρθρο 1 του Αντιρατσιστικού, είναι η κατάπτυστη ανακοίνωση του ΔΟΜ

Κατόπιν τούτου περιμένω...


 αφενός ότι θα υπάρξει επίσημη απάντηση της κυβέρνησης σε αυτό το κείμενο, αφετέρου ότι θα κινητοποιηθούν οι Αρχές για την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου κατά του ΔΟΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: