"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Άρειος Πάγος: ΔΕΝ θα εκδοθεί στα ισλαμοφασισταριά η Ιρανή Σαραρέ Κχαντεμί - Υπάρχουν (ακόμα) δικαστες εις τας Αθήνας...

Την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης για την έκδοση της Ιρανής μητέρας στην χώρα της αποφάσισε ο Άρειος Πάγος το μεσημέρι της Τρίτης. Σε λυγμούς ξέσπασε η 37χρονη Σαράρε Καντεμί μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

«Σας ευχαριστώ», είπε, καθώς οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, αναιρώντας την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης.

«Εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα», ήταν η πρόταση της αντεισαγγελέως που υιοθέτησαν οι ανώτατοι δικαστές.
Η Σαραρέ Κχαντεμί, η οποία ήρθε στην Ελλάδα με την εξάχρονη κόρη της προκειμένου να γλυτώσει από τον σύζυγό της και το καθεστώς ζήτησε από την Ελληνική Δικαιοσύνη  να απορριφθεί το αίτημα έκδοσής της στο Ιράν, από το οποίο έφυγε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με την κόρη της.

Πρωτοδίκως είχε αποφασιστεί η έκδοσή της, οπότε η 37χρονη ήλπιζε σε μια διαφορετική απόφαση από τον Άρειο Πάγο.

Η ιστορία της έγινε γνωστή όταν το δημοσίευσε ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης

Ο Α. Δοξιάδης αναφέρθηκε στους νόμους που ισχύουν στο Ιράν. Στο...


 τι θα αντιμετωπίσει η Σαραρέ Κχαντεμ που κινδυνεύει με θανατική ποινή βάσει των νόμων της χώρας της που οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα αλλά και τη δυνατότητα του πατέρα της εξάχρονης Ντιάνας να την παντρέψει από τα 9 της χρόνισε σε τρία χρόνια από τώρα. 


ΠΗΓΗ LIBERAL

Δεν υπάρχουν σχόλια: