"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικα ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Ηρθε η ώρα της αλήθειας

Η Συμφωνία των Πρεσπών διαφημίστηκε πολύ από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι ιδιαίτατα βλαπτική για τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους. Αυτό το κατάλαβαν και οι πλέον αδαείς όταν μαθεύτηκε ότι αναγνωρίζονται (δηλαδή χαρίζονται) στο κρατίδιο των Σκοπίων «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα και ότι στην ονομασία του θα περιλαμβάνεται φαρδύς πλατύς ο όρος «Μακεδονία». Τα ανταλλάγματα που πήρε η Ελλάδα γι' αυτή την πρωτοφανή εθνική... αβαρία ήταν πιο τιποτένια κι από τα επιχειρήματα των οπαδών αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ασκούσαν -ορθότατα- δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για τη σύναψη της συμφωνίας, την οποία οι επικεφαλής του νυν κυβερνώντος κόμματος χαρακτήριζαν εθνικά επιζήμια.

Και τώρα φτάνει η ώρα της αλήθειας!  

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μετά το άκουσμα της ευρωπαϊκής «πόρτας» που του έκλεισε κατάμουτρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι «παγώνει» τη Συμφωνία των Πρεσπών επειδή η ευρωπαϊκή προοπτική αυτού του κρατιδίου συνδέεται με τη εφαρμογή της συμφωνίας!
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζάεφ είπε ότι «υπάρχει σύνδεση μεταξύ της εφαρμογής της συμφωνίας και του ανοίγματος και κλεισίματος των κεφαλαίων ένταξης. Ειδικά για την εσωτερική χρήση σε κάποιες περιπτώσεις. [...] Και στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μέρος της θα παγώσει, διότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της».

Και τώρα η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης τι θα κάνουν; 

Αν εννοούσαν όσα έλεγαν προεκλογικά, ότι είναι εθνικά επιζήμια η συμφωνία, ο κ. Ζάεφ τούς διευκολύνει να την καταγγείλουν. 

Αν έλεγαν ψέματα για ψηφοθηρικούς λόγους...


 θα προσπαθούν με προφάσεις και μισόλογα να συνεχίσουν να την τηρούν. 

Και τα δύο ταυτόχρονα, δηλαδή να αποδοκιμάζουν τη συμφωνία -που έχει ήδη «παγώσει» ο Ζάεφ- και να παλεύουν για να εφαρμοστεί είναι κάτι χειρότερο από αντίφαση: είναι γελοιότητα και παράνοια μαζί.

Ας επιλέξουν, λοιπόν...

 
Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: