"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Υπουργικές ανοησίες ή ο Κυριάκος ετοιμάζεται για κωλοτούμπα?

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Βγήκε, που λέτε προχθές, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος κι ανέφερε – μεταξύ άλλων- ότι η συμφωνία των Πρεσπών  «επιτεύχθηκε για καλό σκοπό για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές»…
 

Τι να πω; 


Ότι ο Παναγιωτόπουλος δεν γνωρίζει τι συνέβη στις Πρέσπες;  


Τότε γιατί ήταν πρώτος στις διαδηλώσεις; Εκτός αν ήθελε να κάνει χαρούμενο τον συριαζαίο Αμερικανό πρέσβη που στεκόταν δίπλα του….

 
Λίγο πριν είχε βγει ο αναπληρωτής  υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κι ανέφερε ότι «τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας, που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας»!  Λες κι είχαμε οικονομικά προβλήματα με τα Σκόπια…

 
Αυτές οι «αστοχίες»  (ο λαός μας αλλιώς τις λέει, με την αγαπημένη του ελληνική λέξη), ενόχλησαν τα μάλα τον Μητσοτάκη, έδωσαν την ευκαιρία σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Κοτζιά να προβούν σε επιτιμητικά σχόλια και γέμισαν το διαδίκτυο με σχόλια για… κωλοτούμπα της Νέας Δημοκρατίας.
 

Ο Παναγιωτόπουλος ανασκεύασε μόλις κατάλαβε (ή του είπαν τι ανοησία είχε εκστομίσει), αλλά απλώς έκανε τα πράγματα χειρότερα.
 

Φρονώ ότι οι δυο αυτοί υπουργοί, έχουν ήδη αρχίσει να «γράφουν» αντίστροφα!
 

Είτε επειδή είναι επιζήμια φλύαροι, είτε επειδή λένε ανοησίες, είτε επειδή δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Χαρακτηρίζοντας «επωφελή» τη συμφωνία, μπορεί καλά –καλά να  μην έχουν ζεστάνει την καρέκλα τους ακόμη, αλλά κυνικά και ρεαλιστικά πρέπει να «τελειώνουν».  Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαθέτει υπουργούς που της δημιουργούν προβλήματα και αρνητικά σχόλια. 
 

Να ξεκαθαρίσουμε και κάποια πράγματα:


 

Η Νέα Δημοκρατία πήρε ξεκάθαρη θέση για τη συμφωνία των Πρεσπών κι έκτοτε παρέμεινε σταθερή σ’ αυτή τη γραμμή.
 
Ισχυριζόμενη, επιπλέον, ότι η υπογραφή της δημιουργεί τετελεσμένα που δεν ανατρέπονται. Ισχυριζόμενη ότι μια διεθνής συμφωνία πολύ δύσκολα ακυρώνεται.
 
Αυτό, λοιπόν, είναι η μοναδική αλήθεια και πραγματικότητα.
 
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί συνέχεια του κράτους. Ενός κράτους που με την προηγούμενη κυβέρνησή του συνήψε μια διεθνή συνθήκη που παράγει έννομα αποτελέσματα, τα οποία δεν ανατρέπονται με μονομερείς ενέργειες.
 
Προσέξτε κάτι ακόμη, Ίσως πιο σοβαρό:
 
Η χώρα μας δεν μπορεί ν’ αναθεωρήσει τη συνθήκη των Πρεσπών αφού… καραδοκεί ο Ερντογάν! Αν η Ελλάδα ζητήσει αναθεώρηση της συνθήκης των Πρεσπών , θα ζητήσει πιο επιτακτικά κι η Τουρκία να αναθεωρηθεί και η συμφωνία της Λωζάννης . Κάτι που αποτελεί στρατηγική της στόχευση.
 
Εν κατακλείδι: Μιλάμε για ανοησία των Παναγιωτόπουλου και Βαρβιτσιώτη.
 
Μιλάμε για ατόπημα, αφού αν είναι προάγγελοι αλλαγής θέσης του κόμματός τους (κολοτούμπα το βαφτίσαμε επί Τσίπρα), τότε μπορεί ν’ ανακύψουν τεράστια άλλα ζητήματα.
 
Επειδή όμως ο Μητσοτάκης δεν μας έχει δείξει ότι δεν μετράει τις πράξεις του, ας μαζέψει τους δυο κυρίους μέχρι να τους αποπέμψει ή έστω μέχρι να μάθουν καλά ότι η σιωπή είναι προτιμότερη από την ανοησία. Ή όπως αλλιώς τη λέει ο λαός…

Δεν υπάρχουν σχόλια: