"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Oρκισμένοι να επιστρέψουν - Σε λιγότερο από 30 μέρες οι δύο φίλοι είναι αναγκασμένοι να αποχωριστούν - Δεσμοι αιματος και εκμαυλισμου

Από τον Ian Ford


Ναι, σήμερα είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Εζησαν απίστευτα μεγαλεία-4 χρόνια τώρα- βουτηγμένοι στον εκμαυλισμό της πολυτέλειας που τους παρείχαν τα ανώτατα πολιτειακά αξιώματα (προέδρου και πρωθυπουργού) ενώ τους ένωσαν δεσμοί αίματος με εσάνς καραμανλικού παρακράτους.


Σε λιγότερο από 30 μέρες οι δύο φίλοι είναι αναγκασμένοι να αποχωριστούν. 


Ο ένας θα μείνει πίσω στην Ηρώδου Αττικού και θα απεργάζεται σκοτεινά σχέδια και ίντριγκες για να επαναφέρει στην εξουσία τον κολλητό του. Ηταν τέτοια η αγωνία του Προέδρου Πάκη για τον Τσίπρα που τηλεφωνούσε στους δημοσκόπους για να τους κάνει παρατήρηση επειδη έδειχναν ψηλά την ΝΔ.

 
Με απλά λόγια ο φερόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κράτησε ούτε καν τα προσχήματα του αξιώματός του ενώ ξεχείλωσε στη κυριολεξία τον θεσμό του προέδρου όταν χρειάσθηκε να βοηθήσει τον κολλητό του πρωθυπουργό.  


Από την συνάντηση των Τσίπρα-Πάκη θα απουσιάζει ο τρίτος της παρέας που δεν είναι άλλος από...


 τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος κι αυτός με τη σειρά του έδωσε ρέστα για χάρη του Αλέξη.

 
To σημερινό ραντεβού των 2 για την προσφυγή στις κάλπες στην πραγματικότητα θα είναι ένας όρκος επιστροφής.  


Για να δούμε εάν θα τα καταφέρουν ή μήπως οι ορκισμένοι εχθροί τους θα τους εξαφανίσουν πολιτικά για το υπόλοιπο της ζωής τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: