"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ψήφος ή αργός θάνατος - Στο μοναδικό ευρωπαικό κράτος με capital controls δεν έχεις δικαίωμα να μην ψηφίσεις



Ισως η μεγαλύτερη απερισκεψία της ζωής σου εάν τη Κυριακή 7 Ιουλίου δεν πας να ψηφίσεις. 


Σκέψου ότι ζεις στη μοναδική ευρωπαική χώρα που υπάρχουν ακόμη capital controls. Και αυτό το έχεις αποδεχθεί σαν κάτι φυσιολογικό στη ζωή σου. Οπως και τόσα άλλα πράγματα της καθημερινότητάς σου. Σαν τον Σκύλο του Παυλώφ.


Το να μην ψηφίσεις είναι σχεδόν ολέθρια επιλογή.  


Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία γι΄αυτό. 


Ακούμε ότι οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα ψηφίσουν λόγω απόστασης. Κι όμως οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα πρέπει με κάθε τρόπο να διευκολύνουν την ψήφο των εργαζομένων τους. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από την κάλπη: Είναι θέμα ζωής και θανάτου_σχεδόν, είναι θέμα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.

 
Είναι θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας να μην έχεις έναν πρωθυπουργό που υποδύεται τον αριστερό καπνίζοντας πούρα στα κότερα και στα σαλόνια της ελίτ-λματ συναγελαζόμενος προκλητικά με τους εγχώριους βαρόνους την ίδια ώρα που καταληστεύει με ιδεοληπτικό μίσος τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον καθένα που θέλει να ζήσει το όνειρό του μακριά από το να είναι δημόσιος υπάλληλος.

 
Την Κυριακή είναι θέμα αξιοπρέπειας και γι΄αυτό δεν πρέπει να λείψεις από τη κάλπη


Είναι θέμα...


 ελευθερίας να πάψει να σε κυβερνά μια αγέλη ιδεοληπτών οι οποίοι έσπειραν ΜΙΣΟΣ πατώντας πάνω στα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: