"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΡΑΓΙΑΔΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Χωρίς να γίνουν θυσίες δεν υπάρχει ελευθερία

Η στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης απέναντι στην επιθετικότητα της Αγκυρας είναι χαρακτηριστική της βαθιάς παρακμής μας. Παρότι οι κύριοι διαγκωνιζόμενοι για την εξουσία στις 7 Ιουλίου ενδύονται τον μανδύα της σωφροσύνης υπέρ της ειρήνης, στην ουσία προτάσσουν μια ψοφοδεή, παράλογη και ανιστόρητη στάση, που θα προκαλέσει την επίθεση των Τούρκων, ώστε να επιβάλουν τετελεσμένα, διότι εκπέμπεται το μήνυμα της δειλίας.  


Ουδέποτε βρεθήκαμε σε τόσο μεγάλα διλήμματα με τόσο μικρή ηγεσία. Ο τουρκικός επεκτατισμός δεν φύτρωσε χθες. Δεν είναι δημιούργημα της Κουμουνδούρου. Ο Ερντογάν δεν δίνει μπακίρα για το τι θέλει ο Τσίπρας. Τα τουρκικά σχέδια για διχοτόμηση και οριστική κατάληψη της Κύπρου ξεκινούν από την επομένη της πώλησής της στους Αγγλους, από τον προπερασμένο αιώνα. Οι Τούρκοι πάντα λένε τι θέλουν, έχουν την υπομονή δεκαετιών για να μας βρουν μπόσικους, ψοφοδεείς, για να επιτεθούν σαν αρπακτικά και να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

 
Τον τελευταίο καιρό έχουμε κάποια αδιαμφισβήτητα δεδομένα. Προηγήθηκαν η μεθοδευμένη ρήξη της Τουρκίας με το Ισραήλ, η υποστήριξη σε όλο το ριζοσπαστικό Ισλάμ στην περιοχή: από τον Μόρσι, που τα κακάρωσε και πήγε για πιλάφι, και τους τζιχαντιστές στη Λιβύη, ως την τρομοκρατική και ανθελληνική Χαμάς, και φυσικά τους αποκεφαλιστές κανιβάλους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ. Ακολούθησαν η σαφής στροφή της Αγκυρας προς την Ανατολή, ο εναγκαλισμός με τη Ρωσία, παρά την προηγηθείσα κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, και η παραγγελία των S-400, όπου με τη στάση της Ρωσίας γελοιοποιήθηκαν οι ρωσολάγνοι εν Ελλάδι, αφού το «ξανθό γένος» πουλάει στα μεμέτια όπλα που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον μας. Kαι, φυσικά, κορυφαίος συνακόλουθος παράγοντας είναι η μετωπική με τις ΗΠΑ για το ζήτημα των πυραύλων, των F35 και τους εν γένει τραμπουκισμούς της Τουρκίας για τα ενεργειακά αποθέματα, που θίγουν τα συμφέροντα αμερικανικών και ευρωπαϊκών ενεργειακών κολοσσών, αλλά και την ασφάλεια του Ισραήλ και τα συμφέροντα της Αιγύπτου και του σοφού στρατηγού Σίσι, που έχει πατήσει στον σβέρκο τα ψυχοπαίδια του Ερντογάν, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.  


Ολοι, πλην της ημετέρας ψευτοελίτ, αντιλαμβάνονται λοιπόν πως ο ημίτρελος δικτάτορας με δημοκρατική επίφαση διεκδικεί, με απρόβλεπτο και τυχοδιωκτικό τρόπο, ρόλο περιφερειακής υπερδύναμης, για να καταπιεί την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.

 
Εχουμε έναν κανονικότατο Αττίλα ΙΙΙ, αφού το κράτος-συμμορία εκτελεί γεώτρηση μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, στην Πράσινη Γραμμή οι Τούρκοι μπαίνουν και θερίζουν τα χωράφια που όργωσαν και έσπειραν οι Ελληνες ιδιοκτήτες τους, ετοιμάζονται να εποικίσουν και την Αμμόχωστο, στη Θράκη το DEB αλωνίζει, τα ελληνικά κόμματα γλείφουν τη σφηκοφωλιά του προξενείου, ενώ οι απειλές είναι ευθείες και έμπρακτες και στην Ελληνική Λίμνη του Αιγαίου.  


Η κυβέρνηση -ορθώς, αλλά με καθυστέρηση- συγκάλεσε ΚΥΣΕΑ, τηρώντας βέβαια την άθλια παράδοση της εποχής Σημίτη, όπου, αντί να γίνει η σύσκεψη στο Πεντάγωνο, έγινε στο Μαξίμου, ίσως γιατί για την ποιότητα του καφέ δεν εμπιστεύονται το ΚΨΜ στο στρατόπεδο του Παπάγου ή απλά βαριούνταν να κουνήσουν τον απαυτό τους. Βέβαια, αν δει κανείς, πλην στρατιωτικών, τη σύνθεση του ΚΥΣΕΑ, είναι να κλαίνε οι ρέγγες, αλλά αυτούς ψηφίσατε. Και βέβαια, βγήκε μετά ο πρωθυπουργός με την ατυχή έμπνευση να ξεκινήσει με την επίκληση της προδοσίας των Πρεσπών, που μας έδωσε «συμμάχους», και μετά με μια χλιαρή παραίνεση προς τους Τούρκους, που ο σοφός λαός του Πειραιώς τη συνοψίζει στο «βαράτε μας με άνηθο».

 
Από την άλλη, όλο αυτό προκάλεσε μια φαιδρή παράκρουση στην αντιπολίτευση, που διακινεί τα φίδια πως ο Τσίπρας έχει προσυμφωνήσει ένταση με τον Ερντογάν, μέχρι σχόλια για δήθεν ματαίωση των εκλογών και πως θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο 48, ήτοι Κατάσταση Πολιορκίας, ώστε να εμποδίσει την έφοδο προς τον φιλελεύθερο ουρανό του Αδωνη, του Τατσόπολου και του Κουμουτσάκου. Ακόμη και για διατάραξη της τουριστικής περιόδου διάβασα ή κατηγορίες γιατί η σύσκεψη έγινε το... τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ο τουρκικός επεκτατισμός δεν τηρεί αργίες, δουλεύει 24/7. Η απειλή υπάρχει, κλιμακώνεται, δεν είναι αποτέλεσμα προσυνεννόησης και συνιστά πανεθνικό ζήτημα πρώτιστης προτεραιότητας.

 
Η ψευτοελίτ μας, βέβαια, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα όχι την ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και την παραγωγή καρπουζιών στην Αμαλιάδα να εκχωρήσουμε στην Τουρκία, αρκεί αριστεροί και χαρβαρντιώτες να μοιράζονται τις καρέκλες και να βρούμε μια ήσυχη, ωραία και σκυφτή λύση ως Ηγεμονία της Βλαχίας, να αφήσουμε τις ακρότητες και την αντίσταση και να κάνουμε πως κοιμόμαστε, όταν θα μας καλαφατίζουν οι Τούρκοι τις γυναίκες, τις κόρες, τις μανάδες και θα κλέβουν γη, πετρέλαια, ελιές, τιμή και ελευθερία.  


Συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν την εδραία και αδιατάρακτη από αφασία δεκαετιών πεποίθηση πως τις Ενοπλες Δυνάμεις τις έχουμε 
α) για μίζες, 
β) για ρουσφέτια και 
γ) για παρελάσεις.  


Είναι και ωραίο υπουργείο, άνευ απεργιών, μπαίνεις κοπρίτης, σκερβελές και αστράτευτος γιωτάς ή λουφαδόρος υπηρετήσας στην Γκομενοφυλακή του Κολωνακίου, και είναι υποχρεωμένος να σου βαράει προσοχή και χαιρετούρες ακόμη και ο Α/ΓΕΕΘΑ.

 
Πέρασαν από εκεί κλεφταραίοι, κομματόσκυλα, άχρηστοι που μισούσαν τη στολή, ημίτρελοι, που αληθινοί στρατιώτες και κομάντα, πιλοτάρες, δεινοί ναυταίοι κάθονταν σούζα να ακούνε ατελείωτες μπουρδολογίες και έργο μηδέν. Απλοί κομματικοί διεκπεραιωτές, που ταλαιπωρούσαν τα στελέχη και την εθνική άμυνα. Στη σκέψη και μόνο πως μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουμε, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κομματόσκυλα, τρολ των κοινωνικών δικτύων βγάζουν αφρούς και τους γυρίζουν τα μάτια ανάποδα.  


Δεν θα σας ρωτήσουν οι Τούρκοι, ρε τρυφερά αγόρια - δεν ρωτάει ποτέ ο εχθρός. Λοιπόν, αντίσταση ή υποταγή;  


Οποιος θέλει υποταγή είναι προδότης. 


Οποιος πιστός στο Σύνταγμα και στην ελευθεροφροσύνη του Εθνους θέλει αντίσταση γνωρίζει πως δεν θα πολεμήσουν άλλοι για εμάς.

 
Οι Αμερικανοί και η Ε.Ε., αν βρουν διευθέτηση βάσει της οποίας δεν θα θίγονται από τους Τούρκους τα ποσοστά των εταιριών τους και μας δουν ψοφίμια, θα μας αφήσουν στα δόντια του θηρίου να υποταχθούμε. 


Εμείς οφείλουμε να αξιολογήσουμε τον κίνδυνο ενωμένοι. Και, αν εκτιμήσουμε πως επίκειται επίθεση των Τούρκων με σκοπό τον εξαναγκασμό μας σε υποτέλεια, τότε οφείλουμε, χωρίς δημόσιες φλυαρίες...



 να προετοιμαστούμε άμεσα, να επιδιώξουμε δεσμευτικές στρατιωτικές συμμαχίες γύρωθεν, να αγωνιστούμε πάση δυνάμει, να χτυπήσουμε πρώτοι τον στόλο και τα αεροδρόμιά τους, να βουλιάξουμε τα γεωτρύπανά τους και να προασπίσουμε το σύνολο του Εθνους, την περιουσία του και την ελευθερία όλων μας. 


 Ετσι λειτουργεί η Ιστορία, έτσι γράφεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: