"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Το Τσερνόμπιλ και η κυβερνώσα αριστερά

Τσερνόμπιλ: Το σύστημα που καλούσε τον λαό να δηλητηριαστεί για να αποδείξει την πίστη του στον σοσιαλισμό, συνεχίζει τις μάχες από το γραφείο του Τσίπρα.

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΕΡΡΗ


Εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν και παρακολουθούν τη σειρά «Chernobyl» στο HBO. Έτσι έμαθαν, ή επανέφεραν στην μνήμη τους, τα προ τριακονταετίας φρικτά γεγονότα. Όλοι ένιωσαν ανήμποροι μπροστά στο ασύλληπτο μέγεθος της καταστροφής, αλλά και την εξωφρενική προπαγάνδα που την συνόδευσε. Στην ΕΣΣΔ ο κρατικός μηχανισμός προσπάθησε να κρύψει την έκρηξη στις στάχτες και να την κάνει αόρατη. Μάταιος κόπος. Δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την κατάρρευση του καθεστώτος.


Αυτό που δεν δείχνει η HBO είναι ότι στην Ελλάδα, οι εξ επαγγέλματος «αλληλέγγυοι διεθνιστές» σημείωσαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αδιαφόρησαν επίσης για τους υπάρχοντες και επερχόμενους νεκρούς, απέδωσαν, ως είθισται, την καταστροφή που απλώθηκε πάνω από τις ζωές μας στα fake news που σκαρφίζονται οι υποχθόνιοι καπιταλιστές κατά του ηρωικού σοσιαλισμού και, για να μην κάνουν μόνοι τους τη δουλειά, ανέθεσαν ένα κομμάτι της στα πρόθυμα γρανάζια του διαχρονικού μηχανισμού που προωθεί τους παραλογισμούς τους. Οι ντόπιοι προπαγανδιστές, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στην ΕΣΣΔ, δεν συμμετείχαν στην κατάρρευση ενός καθεστώτος, αλλά έθεσαν τις βάσεις για ένα καινούργιο.


«Υπερβολές», θα σκεφτεί ο καλοπροαίρετος αναγνώστης. Έτσι ακριβώς ξεκίνησε η ιστορία. Ο μηχανισμός των επαγγελματιών της διαστρέβλωσης, προσπάθησε να πείσει τους έλληνες καλοπροαίρετους ότι στην πραγματικότητα το Τσερνομπίλ ήταν ακίνδυνο σαν το φτέρνισμα. Τα στοιχεία που πλέον έχουμε στη διάθεσή μας, αποδεικνύουν το μέγεθος της απάτης και την απανθρωπιά των απατεώνων.


Οι αριθμοί του Τσερνόμπιλ


Με ραδιενεργές ουσίες έχουν μολυνθεί 2.293 οικισμοί. Από τα σημεία της μόλυνσης μετακινήθηκαν 116 χιλ. άτομα.


Μόνο στην Ουκρανία υπάρχουν 1.961.904 πολίτες που έχουν την ιδιότητα των θυμάτων της καταστροφής του Τσερνομπίλ. Μεταξύ αυτών 108.530 είναι ανάπηροι και 418.777 παιδιά. Περίπου 35 χιλιάδες οικογένειες λαμβάνουν επιδόματα λόγω θανάτου των γονέων τους εξ αιτίας της καταστροφής του Τσερνόμπιλ.


Ο αριθμός των νεκρών είναι αδιευκρίνιστος


Μέσα στους πρώτους μήνες παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση των καρκίνων κυρίως μεταξύ αυτών που έλαβαν μέρος στην εκκαθάριση των μολυσμένων περιοχών. Σε αυτές τις δράσεις συμμετείχαν 700.000 άνθρωποι. Όλοι εκτέθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Από αυτούς οι 40.000 πλέον δεν βρίσκονται στην ζωή. Οι 70.000 είναι ανάπηροι. Το 20% των θανάτων προήλθε από αυτοκτονία.


Στην Λευκορωσία, το ποσοστό προσβολής από καρκίνο του θυρεοειδούς εκατονταπλασιάστηκε. Στην ίδια περιοχή οι ανωμαλίες των οστών και των μυών έχουν αυξηθεί κατά 62%, οι διαταραχές του νευρικού συστήματος και των αισθητηρίων οργάνων κατά 43%, και του πεπτικού συστήματος κατά 23%. Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρκίνου του Θυρεοειδούς εκτιμά ότι χιλιάδες παιδιά που έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια θα αναπτύξουν καρκίνο του θυρεοειδούς τις επόμενες δεκαετίες.


Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα επικίνδυνα ραδιενεργά στοιχεία που βρίσκονται στην καρδιά του αντιδραστήρα έχουν διάρκεια ζωής έως και 24.000 χρόνια.


Οι «ανθρωπιστές» που έκλεισαν τα μάτια μπροστά στον όλεθρο: Θανάσης Καρτερός


Οι προηγούμενοι αριθμοί είναι ανατριχιαστικοί και παγκοσμίως αποδεκτοί. Σήμερα θεωρείται  αδιανόητο ότι κάποιος θα μπορούσε να υπερασπιστεί την πυρηνική έκρηξη, αλλά το 1986 βρέθηκε ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε να συντονίσει την απάνθρωπη προσπάθεια υποβάθμισης του κινδύνου. Ήταν ο διευθυντής του «Ριζοσπάστη» σ. Θανάσης Καρτερός. Οι νεότεροι τον γνωρίζουν με την σημερινή του ιδιότητα. Είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας του σ. Αλέξη Τσίπρα.


Ανατρέχουμε στα σχετικά με το Τσερνομπίλ δημοσιεύματα της εφημερίδας του σ. Καρτερού.


«Η 30άχρονη και πάνω πείρα αξιοποίησης της ατομικής ενέργειας κατέδειξε την αναγκαιότητα και την ασφάλειά της. Αλλά στην εφαρμογή της κάθε νέας και περισσότερο πολύπλοκης τεχνικής κανένας δεν μπορεί να μιλά για απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια. Η ανθρωπότητα είναι υποχρεωμένη να πληρώνει ακριβά το τίμημα για την τεχνική πρόοδο...Πρώτος ήταν ο Ίκαρος. Γιατί οι σοφοί αρχαίοι Έλληνες είχαν καταλάβει: η πρόοδος απαιτεί και θυσίες» («Ριζοσπάστης» 11.5.86).


«Τα πυρηνικά ατυχήματα δεν είναι μοιραία, δεν αποτελούν μια υπεράνθρωπη, αδυσώπητη απειλή. Ο κίνδυνος μπορεί να ελεγχθεί».
(«Ριζοσπάστης» 24.7.86)


Οι διανοούμενοι και η φερέγγυα επιστημονική κοινότητα της Αριστεράς αμέσως συντονίζονται με τις αθωωτικές αποφάσεις του «Ριζοσπάστη» και του σ. Καρτερού.  


Ο ειδικός στη ραδιενέργεια δόκτωρ Π.Κ (για λόγους σεβασμού δεν αναγράφονται ολόκληρα τα ονόματα) κάνει δηλώσεις που γίνονται πρωτοσέλιδο: «Η παραπληροφόρηση του τύπου δεν μας τιμά καθόλου σαν κοιτίδα του πολιτισμού, όπως αυτοαποκαλούμεθα, και σαν πατρίδα του Δημόκριτου, του πατέρα των ατόμων».


Ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σ.Λ. προχωρά σε ακριβείς υπολογισμούς: «Η συνολική επιβάρυνση του πληθυσμού της χώρας μας από το πυρηνικό ατύχημα υπολογίζεται σε 8 περίπου μιλιρέμ. Η τιμή αυτή είναι πολύ μικρότερη και από την πιο απλή ακτινογραφία. Σαν μέτρο σύγκρισης θα σας έλεγα ότι η ποσότητα αυτή, ως προς τα πιθανά αποτελέσματα, ισοδυναμεί μ' ένα αεροπορικό ταξίδι στην Αμερική και είναι πολύ μικρότερη από τον κίνδυνο που διατρέχει ένας καπνιστής που καπνίζει ένα τσιγάρο την ημέρα και μόνο από τη ραδιενέργεια του τσιγάρου».


Ο ειδικευμένος στη ραδιενέργεια Δ.Γ., καθησυχάζει ότι «τα μακρόβια στοιχεία (στρόντιο, καίσιο)» θα αραιωθούν φυσιολογικά με τη διάχυσή τους στο έδαφος, και με αυτό τον τρόπο οι ήδη χαμηλές τιμές τους θα υποβαθμισθούν ακόμη περισσότερο».


Ο δόκτορ της βιογενετικής Λ.Σ. υπολογίζει με τη σιγουριά του ειδικού, ότι οι συνέπειες του Τσερνοπμπίλ στην Ελλάδα θα περιοριστούν σε «περίπου 19» καρκίνους και «περίπου 6» σοβαρές αλλοιώσεις σε νεογέννητα.


Η εφημερίδα του Καλογρίτσα ακολουθεί τη γραμμή του Καρτερού


Το 1986 σηματοδοτεί και την εποχή κατά την οποία η Αριστερά επιχειρεί να αποκτήσει προπαγανδιστικά μέσα που δεν θα έχουν φανερή κομματική εξάρτηση. Στα περίπτερα βρίσκεται η εφημερίδα «Πρώτη», την οποία εκδίδει ο εργολάβος Χ. Καλογρίτσας. Οι νεότεροι τον γνωρίζουν από την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρασε την διαδικασία βάζοντας ως εγγύηση κάποια βοσκοτόπια που ανήκαν σε φίλο του και διεκδικούσε ο Δήμος Ιθάκης. Καταγγέλθηκε επίσης ότι πήγε να πάρει και σχετικό δάνειο από ανταγωνιστή του, μετά από παρέμβαση του σ. Νίκου Παππά.


Ο διευθυντής της εφημερίδας του Καλογρίτσα, τα βάζει με τον αστικό τύπο της εποχής διότι δημιουργεί την ψεύτικη εντύπωση ότι οι Σοβιετικοί «ψοφάνε για ραδιενέργεια» και αποκαλύπτει ότι όλο το σούσουρο γίνεται επίτηδες προκειμένου να κρυφτεί το γεγονός ότι την Πρωτομαγιά η εργατιά φώναζε συνθήματα κατά του Ρίγκαν. 

Αν αντέχεις, διαβάζεις ολόκληρο το άρθρο:



Επίλογος


Μετά από 33 χρόνια, έχουμε...


 την πολυτέλεια να αντιληφθούμε το μέγεθος της επιχειρούμενης εξαπάτησης. Όποιος όμως εκείνη την εποχή τολμούσε να υποστηρίξει αυτά που έβλεπαν τα μάτια του, άκουγαν τα αυτιά του και ένιωθε το κορμί του, χαρακτηριζόταν αυτομάτως φασίστας, εχθρός του λαού, προδότης και πράκτορας των ξένων δυνάμεων.


Ο όρος «φιλελές» δεν είχε ακόμη εφευρεθεί, αλλά βγήκε από τα ίδια εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: