"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Αυθεντική επιστολή του Αντρέα έχει στα χέρια του ο Α. Τσίπρας

Μια κίνηση που αναμένεται να ταράξει τα νερά της σχετικά ήρεμης προεκλογικής περιόδου θα κάνει άμεσα ο Πρωθυπουργός της Χώρας.

 
Αυθεντική επιστολή του Αντρέα φέρεται να έχει στα χέρια του ο Α. Τσίπρας. Η επιστολή είναι γραμμένη το 1994, μετά τις Δημοτικές με τον Πάγκαλο και τον “κύριο τίποτα” και προφητεύει πολλά.

 
Μιλά καταρχάς για Αρμαγεδδών επί της βασιλείας του υιού του, τον οποίο και θα διώξουν εν μια νυκτί της Αμύνης τα παιδιά, που διώξανε το Βασιλιά, της αμύνης το καπέλο έφερε το Βενιζέλο, της αμύνης το σκουφάκι, έφερε το Βαγγελάκη.

 
Μετά από αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός που θα ανατρέψει τους συσχετισμούς, αναφέρει, μία είναι η λύση για το λαϊκό κίνημα, για τον αγρότη, τη νοικοκυρά, τον μισθωτό, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο: η στήριξη χωρίς κανένα προαπαιτούμενο των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, που με τον τρόπο αυτό θα γίνουν δεσπόζουσες και θα εμποδίσουν την παλινόρθωση της επαράτου Δεξιάς.

“Θα είναι σαν να έχετε ΠΑΣΟΚ αλλά δεν θα έχετε” γράφει χαρακτηριστικά.

 
Αλλά...


 θα είναι ό,τι πιο κοντινό στο Κίνημα, που ως γνωστόνδεν αντιγράφεται, δε χαρίζεται, δε μοιράζεται και δεν τιμαριοποιείται.
 

Ένα σχήμα σύριζα στο αυθεντικό, στο μόνο αληθινό, στο ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ, το εκ του κανό εκπορευόμενον καλεί να στηρίξουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πριν την έλευση του 2021, ο Αντρέας, σε μια επιστολή που είχε μείνει κρυφή έως σήμερα για ευνόητους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: