"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Ενας καραφλός Σώρρας, με καλύτερο interface ως Παραμυθάς

Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας απατεώνας επιπέδου Σώρρα ίσως και λίγο χειρότερος. Είναι ένας Σώρρας με interface παραμυθά.


Συγκεκριμένα:
 

- Η πρότασή του στο α' εξάμηνο του 2015 ήταν για έκδοση IoU (και όχι κρυπτονόμισμα). Τα ΙοU ήταν ένα "παράλληλο" κουπόνι σε χαρτί (ή έναν κωδικό με SMS όπως έλεγε...), το οποίο σκόπευε κατ' αρχάς να μοιράσει στους Δημοσίους Υπαλλήλους (αντί μισθού...) και στους Συνταξιούχους (αντί σύνταξης...). Χωρίς καμία εξασφάλιση, χωρίς ασφαλή στοιχεία, χωρίς εξασφάλιση της αξίας του. Όποιος γνωρίζει ελάχιστα οικονομικά, γνωρίζει πως αυτό το δήθεν "ανταλλάξιμο" κουπόνι θα είχε μηδενική αξία σε λιγότερες από 2-3 ημέρες καθώς όλοι θα το πουλούσαν προκειμένου να αποκτήσουν πραγματικά ευρώ οδηγώντας την πραγματική του αξία στο μηδέν. Θυμίζω ότι ήδη επί capital controls, όταν χρησιμοποιούσες μετρητά, σε πολλούς εμπόρους πετύχαινες καλύτερη τιμή έως και 15%-20% έναντι πληρωμών με Κάρτες, οι οποίες κάρτες ΕΧΟΥΝ εξασφάλιση και είναι ένα καθ΄ όλα εξασφαλισμένο χρηματοπιστωτικό προϊόν από σειρά οργανισμών που εγγυώνται γι' αυτό (τράπεζες, διεθνείς πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών, σχήματα καρτών Visa/ Mastercard κλπ.)! Φανταστείτε λοιπόν την αξία που θα είχε ένα άχρηστο σοβιετικό κουπόνι IoU εμπνεύσεως Τσίπρα/ Βαρουφάκη. Απόλυτο ΜΗΔΕΝ.
 

- Ποτέ δεν μίλησε ο ίδιος για κρυπτονομίσματα και πολύ περισσότερο για blockchain υλοποίηση όπως λέει τώρα. Αν ήθελε να υλοποιήσει νόμισμα με λογική blockchain σε επίπεδο χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλή δημιουργία του νομίσματος θα ήθελε κατανεμημένα υπολογιστικά resources που ΔΕΝ μπορούν επ' ουδενί να καλύψουν την χώρα και μάλιστα στο χρονικό διάστημα που νόμιζε. Επιπλέον, η ταχύτητα συναλλαγών με ένα τέτοιο blockchain νόμισμα (αν ας πούμε είχε λυθεί το πρώτο άλυτο πρόβλημα της ασφαλούς δημιουργίας του) θα ήταν πραγματικά ΑΣΤΕΙΑ με τα resources του Ελληνικού κράτους, καθώς θα περίμενες ΩΡΕΣ (στην πραγματικότητα ΗΜΕΡΕΣ) για να γίνει απλά αποδεκτό το κρυπτονόμισμα σε ΜΙΑ και μόνο συναλλαγή. Σκέψου δηλαδή να περιμένεις να πληρώσεις με το κρυπτονόμισμα Βαρουφάκη στο φούρνο της γειτονιάς ή τον μπακάλη και για να πάρεις το ΟΚ ότι είναι αληθής ο κωδικός του νομίσματος, να περιμένεις περίπου 7 ημέρες... !


- Βασική αρχή κάθε "παράλληλου" νομίσματος (όπως το Libra) είναι ότι υπάρχει μια βάση εξασφάλισης. Στην περίπτωση του Facebook υποτίθεται ότι είναι εξασφαλισμένο με ισόποσες καταθέσεις πραγματικών χρημάτων σε τράπεζες που έχει κάνει η Facebook. Ωστόσο ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι ένα τέτοιο νόμισμα με ENAN μόνο θεματοφύλακα (την Facebook) είναι χειρότερο και από Orwellικό σενάριο. Αυτό θα το διαβάσετε ήδη στις πιο σοβαρές αναλύσεις για το μέλλον του Libra, που ακριβώς γι' αυτό είναι δυσοίωνες. Φανταστείτε τώρα θεματοφύλακα του Βαρουφάκη το χρεωκοπημένο Ελληνικό δημόσιο...
 

- Το ηλεκτρονικό χρήμα έχει τόση αξία, όσο και η υποκείμενη εξασφάλισή του καθώς και η ανταλλαξιμότητά του. Στον πραγματικό κόσμο, αυτό γίνεται είτε με θεσμική θωράκιση στη βάση πραγματικού χρήματος (βλ. Ευρωπαϊκή Οδηγία PSD/ PSD-II για e-money), είτε με μια ασφαλή διαδικασία "εξόρυξης"/ δημιουργίας του παράλληλου νομίσματος καθώς και την ύπαρξη "ανταλλακτηρίων" που διαμορφώνουν το επίπεδο της τιμής του βάσει προσφοράς/ ζήτησης . Αυτό βέβαια είναι κάτι παντελώς ΑΓΝΩΣΤΟ στον Βαρουφάκη. Χωρίς αυτές τις εξασφαλίσεις, ένα ΙoU όπως αυτό που σκέφτηκε θα κατέληγε στον πάτο άμεσα.
 

Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες άλλες τεχνικές, νομισματικές και κανονιστικές παραμέτρους, αλλά μου *ΑΡΚΕΙ* πραγματικά *ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ* αυτό το tweet για να διαπιστώσει κανείς πως ο Βαρουφάκης:
- δεν έχει ΙΔΕΑ από νομισματική πολιτική
- δεν έχει ΙΔΕΑ από κρυπτονομίσματα/ παράλληλα νομίσματα
- δεν έχει την παραμικρή ΙΔΕΑ από τεχνολογία

- παρ΄ότι διετέλεσε (δυστυχώς) Υπουργός Οικονομικών δεν έχει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ για τις υπολογιστικές υποδομές της χώρας και του Υπουργείου Οικονομικών του οποίου ήταν προϊστάμενος.
- τελικά δεν έχει ΙΔΕΑ από οικονομία και τη δυναμική της


 
Ο Βαρουφάκης αποδεικνύεται από αυτό το tweet και μόνο, πως είναι...


 ένας ιδεοληπτικός ευφάνταστος συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, που πιάνεται από λέξεις που διαβάζει εδώ κι εκεί, χωρίς να τις πολυκαταλαβαίνει, προσπαθώντας να φτιάξει ένα ακόμη δικό του παραμύθι, με ό,τι βρίσκει μπροστά του κάθε φορά.

 
Είναι σαν να λέμε ο Σώρρας, με καλύτερο interface ως Παραμυθάς. Ένας κλόουν με πασπαλισμένες τεχνολογικές λέξεις για περιτύλιγμα. Ένας κοινός απατεώνας. Και αυτό το tweet πρέπει να φτάσει μέχρι και στους τελευταίους ψηφοφόρους που σκέπτονται να τον ψηφίσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: