"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Και τώρα τα δύσκολα...



Είναι τελικά ο λαός που ξυπνάει από τον λήθαργο και την βαθιά ύπνωση, που οι ηγέτες του ήθελαν να τον έχουν. 


Ο καλύτερος λαός είναι αυτός που δεν επαναστατεί. Αυτός που αφήνει την εξουσία να ζει μέσα στην χλιδή, την διαπλοκή και τα προνόμια. Όχι δε όλα τα πολιτεύματα όμως... Στην δημοκρατία ο λαός, μπορεί την εξουσία να την κρίνει στο πεζοδρόμιο και στην κάλπη.  


Στην φτωχή Ελλάδα, ο λαός βγήκε στο πεζοδρόμιο. Διαδήλωσε, αγανάκτησε, οργισμένος πολλές φορές γιατί το πολιτικό προσωπικό δεν είπε αλήθεια.   Υποσχέθηκε λεφτά στον κόσμο και δεν τα έδωσε. Όχι μόνο αυτό, αλλά έκοψε και αυτά που είχε. Άλλαξε η ζωή των πολλών. Έτσι λοιπόν μέσα στην ένταση ο λαός επέλεξε ηγέτες που εκμεταλλεύτηκαν την οργή και αναδείχθηκαν. 


Έτσι σκαρφάλωσε και ο Τσίπρας στο κύμα της οργής των πολιτών, ηγήθηκε της χώρας, όμως με ένα απίστευτο μειονέκτημα. Εκπροσώπησε την χειρότερη εγχώρια ελίτ και τα πολλές φορές αντεθνικά συμφέροντα που του υπέδειξαν οι "φίλοι" σύμμαχοί. Έκανε ότι έκαναν και οι κλασικοί πολιτικοί. Ψέμα στο ψέμα..Αλαζονεία, έπαρση, φαυλότητα, διαπλοκή.. 


Ο λαός τον κατάλαβε και αυτόν. Βρήκε την πρώτη κάλπη και με την ψήφο του, περνάει και τον Τσίπρα στην ιστορία. Έμεινε μόνο η δεύτερη κάλπη ώστε...


 και σε επίπεδο εθνικό να αποδείξουν οι καταπιεσμένοι, εξαπατημένοι Έλληνες στον Τσίπρα και την παρέα του, ότι τα ψέματα τελειώνουν.  


Το σημαντικό όμως τώρα είναι επίτέλους έχουν να επιλέξουν σχέδιο διακυβέρνησης. 


Τελείωσε πραγματικά με το παλιό και τους παλιούς και τώρα θα μπορέσουν, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα να επιλέξουν το σχέδιο του Κυριακού Μητσοτάκη για την διακυβέρνηση του τόπου. Την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών. Τα χρήματα που πρέπει να έχει για να μπορεί να βιοπορίζεται η οικογένεια. Έχουν πλέον την δυνατότητα να επιλέξουν το σχέδιο και όχι τον λαϊκισμό. Έχουν την δυνατότητα να βρουν τους άξιους και τους πολιτικούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για το αύριο.  


Είναι η ώρα, στην δεύτερη εθνική κάλπη να τελειώσουμε πραγματικά με το παλιό και να δείξουμε ότι δεν θα πέσουμε θύματα των αλαζόνων του Τσίπρα και της παρέας του. Ευκαιρία να τελειώνουμε με το παλιό, παλιούς και να πάμε σε έναν ηγέτη-μάνατζερ που θα αλλάξει την πατρίδα. Τις λογικές και την νοοτροπία..

Δεν υπάρχουν σχόλια: